unnamed

Cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade in Coreea de Sud

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade a zguduit orasul Pohang, aflat in zona sud-estica a Coreei de Sud, in dupa amiaza zilei dei 15 noiembrie 2017.

Din cauza magnitudinii acestui seism, mici replici s-au inregistrat pana in Seul si alte zone. El a fost resimtit pana la 500 km distanta de epicrentru. Seulul se afla la aproximativ 260 de km de Pohang.

Orasul Pohang a suferit o multime de pagube, de la distrugeri ale peretilor exteriori, geamuri sparte, cladiri zdruncinate, printre alte daune.

Din moment ce seismul s-a simtit si la 500 de km distanta, aproape toata Coreea de Sud a resimtit replicile si au descris experientele lor pe un site unde se raporteaza despre cutremure.

Daejeon – Stateam pe canapea si am simtit vibratii. Pentru un moment am crezut ca imi suna telefonul pentru ca era pus pe vibratii.

Orasul Sejong – Ma aflam la etajul 3 al scolii. Scaunul meu se misca si puteam auzi fereastra rasunand. A durat 10 secunde.

Ulsan – Peretii, ferestrele, podelele, chiar si usile se cutremurau. Vibratii zgomotoase care au durat mai mult de 6, 7 secunde. La etajul al 4-lea si a fost destul de intens.

Daejeon – Sotia spune ca vasele zdranganeau. A durat 15-20 de secunde. Putere moderata. Oamenii au iesit afara din case.

Chungju – Cladirile se miscau putin. Nu s-au inregistrat daune la nicio proprietate. 

Daegu – Ma aflam la etajul 2 al unei cladiri si am simtit cum podeaua se misca si tavavul se cutremura. De asemenea, o mica replica la cateva minute, in timp ce stateam la birou.

Jinhae – La etajul al treilea al scolii mele. Am simtit miscari usoare timp de 5-10 secunde. Alerta a fost trimisa pe telefoanele tuturor inainte sa simtit cutremurul.

Seul – Am fost trezit de zgaltaieli…cred ca au durat cam 10 secunde dupa. Am fost putin dezorientat, dar mi-am putut da seama clar ca este cutremur.

Daegu – Ma aflam la etajul 4, la scoala. Am simtit zdruncinaturi timp de 15-20 de secunde. Nimic nu a cazut, dar ferestrele s-au zguduit mult.

Daegu – Nimic de pe proprietatea mea nu a suferit daune. Tremuratul a adurat timp de 7-8 secunde. Intregul meu apartament s-a zguduit. Sistemul de avertizare de pe telefon a pornit in timpul cutremurului.

Din fericire, nu au fost raportate inca victime. De asemenea, nu au fost raportate daune asupra centrelor nucleare din regiune, dar autoritatile evalueaza inca situatia pentru un raport complet.

Traducator: AleMiRa

Sursa: www.koreaboo.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.