AEN20171128001000320_01_i

Atractiile turistice din Provincia Paju

Si in Coreea ca oriunde unde temperatura scade din ce in ce mai mult odata cu venirea anotimpului hibernal,oamenii tind sa evite activitatile din mijlocul naturii, preferand in schimb sa isi petreca timpul liber in interior unde este cald si bine.

Cu toate acestea, Paju, o provincie aflata la nord-vest de Seoul, ofera vizitatorilor o varietate de atractii turistice de care se pot bucura chiar si in timpul iernii, incluzand un faimos pod alpin suspendat, un munte faimos printre excursionistii locali, o comunitate in stil francez si un arboretum.

Cu siguranta, o excursie la aceste atractii populare va ajuta turistii sa ramana in forma si sa simta, de asemenea, atmosfera de sfarsit de an din Paju Provence Village, unde se desfasoara anual festivaluri luminoase.

Printre acestea, podul alpin suspendat a aparut ca unul dintre noile repere din apropierea capitalei sud-coreene, ademenind mai mult de 1 milion de vizitatori de la deschiderea sa de acum un an.

Podul Suspendat Ungye

Situat in Paju, provincia Gyeonggi, podul suspendat Ungye, de 150 metri lungime, si 1,5 metri latime, de pe Muntele Gamak, a fost deschis in 2016 ca fiind cel mai lung de acest gen din tara.

Muntele Gamak a reprezentat un important punct “vamal” care leaga Sudul si Nordul Peninsulei Coreene, precum si o locatie strategica.

Municipiul Paju a oferit, de asemenea, podului montan denumirea de Podul Gloucester Heroes in onoarea rolului eroic al soldatilor din Marea Britanie care au luptat intr-o batalie in timpul Razboiului coreean 1950-53 impotriva invadarii trupelor chineze pe munte.

Numarul vizitatorilor noului punct turistic, care este construit pe o cascada, a depasit pragul de 1 milion la mijlocul lunii noiembrie, facandu-l unul dintre cele mai faimoase locuri turistice din provincia Gyeonggi.

Muntele Gamak

In Coreea de Sud, este de obicei greu sa escaladezi un munte cu “ak”, in numele sau, ceea ce inseamna abrupt, dar drumetii considera ca este relativ usor sa urcati pe acest masiv.

Unul dintre cei mai cunoscuti munti din Seul si provincia Gyeonggi, varful de 675 de metri se intinde deasupra Provinciei Paju si alte doua regiuni – inclusiv provincia Yeoncheon si orasul Yangju.

Exista mai multe trasee care duc catre pisc. Cel mai binecunoscut este traseul care porneste de la podul suspendat si duce spre fostul templu budist Beomryun.

Muntele Gamak se mandreste, de asemenea, cu cinci trasee minunate de mers pe jos ce ii inconjoara poalele, trei fiind situate in Paju. Yeoncheon si Yangju au fiecare cate unul. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de un castron de bibimbap pentru doar 4.000 de woni (3.7 dolari) la templul Beomryun.

Paju Provence

Paju Provence, care a inceput sa se formeze cu peste 30 de ani in urma, este o atractie turistica tematica ce aduce in spatiul coreean sudic stilul de viata francez si este situata la 30 de minute de mers cu masina de Muntele Gamak.

Originea comunitatii a fost un restaurant francez care a fost deschis in 1996. Acum, strada are peste 100 de magazine de arta si comert en detail, care au un aer europeana si promoveaza acceptarea unui nivel de trai mai modest, dar le ofera mai multa satisfactie. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de alimente din diferite tari.

Comunitatea a atras un numar din ce in ce mai mare de vizitatori interni, dar si de turisti straini, datorita popularitatii in crestere a culturii pop din Coreea de Sud in China, Japonia si tarile din Asia de Sud-Est.  Faimoasa serie tv “”My Love from the Star” din 2014 a fost filmata acolo, iar Paju Provence a fost, de asemenea, folosit ca platou de filmare pentru mai multe drame coreene si straine, precum si reclame tv.

Cel mai mare festival  stradal de lumina al natiunii a inceput saptamana aceasta, oferind un tunel lung de 180 de metri de ghirlande cu LED si un parc impodobit cu acelasi tip de decoratiuni dar in forma de inima.

Gradina botanica Byeokchoji

Infiintata in 1965, Gradina botanica Byeokchoji din Gwangtanmyeon este un loc unde natura aduce bucurie vietii oamenilor. Casa a diverse specii de plante din tara si strainatate,  aceasta este o evadare  in natura perfecta pentru vizitatori.

Arboretul se mandreste cu un lac frumos si o gradina frumos amenajata in stil european, dar un festival de lumina a inceput acolo, oferind turistilor posibilitatea de a urmari lalele si alte flori frumoase in mijlocul unei mari de lumini si culori.

Gradina in stil european este plina cu arbori tuia inalti, oferind un traseu printr-o padure de mesteacan care revigoreaza vizitatorii si le ofera un sentiment de fericire.

Sub tema “Romance and Illumination”, festivalul de lumina este programat sa se desfasoare pana in luna martie a anului viitor.

Sursa: Yonhap

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.