iu-2018-gda

IU ofera un discurs emotionant pe scena Golden Disc Awards

IU a devenit subiecutul stirilor dupa frumosul sau discurs de la Premiile Golden Disc 2018, unde a mentionat cum a fost afectata de brusca disparitie a lui Jonghyun, informeaza site-ul koreaboo.com.

Potrivit site-ului mentionat, IU a castigat Digital Daesang la Premiile Golden Disc, iar discursul sau de acceptare a fostul unul plin de emotie.

Digital Daesang este, in principiu, premiul acordat pentru “Song of the Year” si este cea mai mare distinctie acordata la Premiile Golden Disc. Cantareata a “batut” alti 30 de artisti, printre care se numara si Taeyang, TWICE, EXO, BTS, Taeyeon si multi altii.

Imediat ce si-a inceput discursul, IU a adus vorba de Jonghyun si de cat de pretios a fost pentru ea, afirmand: “Sa fiu sincera, inca sunt foarte trista. Acum putin timp am trimis intr-un loc foarte indepartat pe cineva care era pretios pentru mine ca persoana, artist si mai ales ca prieten”.

Ulterior, cantareata-actrita a marturisit cum a inteles partial durerea lui Jonghyun si cum este familiarizata si ea cu durerea si suferinta: “Cred ca inteleg partial motivul pentru care a simtit atat de multa durere si a suferit atat de mult, dar nu este o emotie cu care nu sunt complet familiarizata. Sunt inca foarte trista si cer iertare pentru el.”

Obisnuiti fiind cu idolii K-Pop si cu poporul coreean pentru care e ceva normal sa lucreze din greu, IU impartaseste cat de dificil este ca cei din jur sa ia o pauza si sa incerce sa inteleaga tristetea celor de langa ei, cand ei insasi se afunda in propria lor dezolare: “Dar suntem oameni a caror viata de zi cu zi este atat de ocupata si trebuie sa ne planificam activitatile pentru luna urmatoare si chiar anul viitor. Este trist si frustrant faptul ca realitatea noastra nu ne permite sa ne ocupam de aceasta tristete pe indelete”.

Conform sursei mentionate anterior, ea a vorbit si despre presiunile de a fi un idol, despre asteptarile pe care le au altii de la ei impingandu-i astfe sa se gandeasca mai mult la ceilalti in loc sa se puna pe ei pe primul loc.

In calitate de senior al industriei, IU si-a incheiat discursul, indemnandu-si colegii sa isi acorde mai multa atentie lor insasi: “Este trist si frustrant faptul ca realitatea noastra nu ne va permite sa ne exprimam emotiile asa cum le simtim. Cand esti fericit sa fii fericit, sa plangi cand esti trist, sa fii slab cand esti bolnav si nu sa incerci sa fii cel mai bun pana si in acest moment de slabiciune. Sper ca aceste lucruri naturale sa poata fi exprimate fara ingrijorare atat de catre artisti, cat si de cei care ii vad in aceasta conditie, fara a va gandi prea mult la ce cred ceilalti care nu vor sa inteleaga.

Artistii sunt oameni care ar trebui sa-i consoleze pe altii si sa fie profesionisti, dar sper ca ei vor avea grija si de ei insisi deoarece sunt si ei oameni care au nevoie sa fie consolati ca sa nu se imbolnaveasca si sa se raneasca incercand sa-si ascunda adevaratele sentimente si emotii.

Sper cu adevarat sa nu mai traim astfel de momente grele ( ca moartea lui Jonghyun- nr.).

Sunt sigura ca toata lumea este ocupata astazi gandindu-se la ce au de facut maine, dar sper ca toti cei care au castigat astazi pot sa se bucure si sa sarbatoreasca astazi, inainte de a avea un somn bun, asta voi face si eu. Multumesc!”

https://www.facebook.com/koreaboolive/videos/2096673037221655/

Cu toate acestea, fanii, de la eveniment, precum si cei care au vizionat de la domiciliu, au fost suparati de modul in care unii spectatori au fost lipsiti de respect fata de IU in momentul in care ea sustinea discursul extrem de emotionant.

In timpul speech-ului cantaretei, WANNA ONE au fost surprinsi pe ecran si fanii au tipat la vederea artistilor lor preferati. Un fancam a capturat reactia Wanna One la auzul strigatelor inflacarate din timpul discursului sustinut de IU si unii au mentionat ca Ha Sungwoon arata putin suparat.

Curand dupa aceea, BTS a fost surprinsi pe ecran, iar ARMY au strigat intr-un mod similar. Puteti vedea in urmatorul video expresia membrilor BTS care au ramas solemni pe parcursul intregului discurs.

https://www.youtube.com/watch?v=rXY8saZqV9c

In urma acestei lipse de respect, in comunitatile online au aparut mai multe posturi in care fanii si-au exprimat indignarea si speranta ca fandom-urile vor reflecta asupra acestei greseli.

“A fost nepoliticos si suparator. Sunt dezamagit de fandomul nostru. Sa recunoastem ca am gresit si sa reflectam asupra acestui lucru.”

“Nu s-ar putea ca acei Wannables si ARMY care au fost acolo ss evalueze situatia?”

“Nu am incarcat asta pentru a primi scuze, vreau doar sa spun ca mi-as fi dorit ca toti sa fie respectuosi fata de persoana care nu mai este printre noi si fata de persoana care a oferit discursul de acceptare”.

Chiar si asa, IU nu a fost afectata de strigate si a continuat discursul fara a da semene de ezitare.  (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.