Florile de cireș, cele mai impresionante flori ale primăverii

Florile de cireș au ajuns în vârful listei florilor de primăvară care generează un efect psihologic pozitiv, spun cercetătorii Universității Naționale Gangneung-Wonju, informează site-ul koreaherald.com.

Echipa de cercetare a analizat impresiile și emoțiile a 40 de bărbați și a 40 de femei atunci când li s-au prezentat imagini cu forsiția, azalee, caiși japonezi, cireși, magnolii cu și fără flori. Aceștia au fost rugați să își evalueze impresiile alegând din 27 de perechi de adjective precum: luminos-întunecat sau frumos-dezgustător și să-și noteze emoțiile folosind cuvinte ca: neliniștit, deprimat, furios sau ostil, activ, obosit, haotic. Cercetătorii au concluzionat că o senzație naturală și dinamică proeminentă a fost pentru forsiția, o senzație naturală și ușoară pentru florile de cais japonez și pentru cele de cireș, și o senzație delicată și curată pentru magnolie, mai arată sursa citată.

Au constatat că albul florilor de cireș și magnolie produce confortul, confirmând, în acelaș timp, posibilitatea unui efect variat asupra oamenilor din diferite culturi, din moment ce în Japonia aceeași culoare produce anxietate.

Echipa de cercetare a universității a spus că florile de cireș au fost cel mai bine asociate cu o senzație de securitate și de libertate dintre cele cinci tipuri de flori supuse cercetării datorită capacității sale de a crea relaxare și calmare.

În examinarea schimbărilor emoționale, toate cele cinci flori de primăvară par a fi capabile să reducă stările de depresie și de stres. Cu toate acestea, floarea de cireș a fost cea mai eficientă în reducerea nivelului de depresie. Primăvara și florile sale sunt aducătoare de viață, iar noi ne bucurăm de ele de fiecare dată când revin! (Elena Rădulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.