20180323000912_0

Cea de-a „doua viață” a parcului de amuzament Youngnam Land din Seul

Yongnam Land, un parc de amuzament închis din partea de nord a Seulului, a avut parte, în ultimul timp, de vizitatori care au venit pentru a-și face poze cu vechile carusele. Locul poate arăta foarte straniu din cauza caruselelor abandonate care parcă ar fi rămas înghețate în timp. Dar, din moment ce parcul a apărut în multe videoclipuri KPOP și în drame coreene, a devenit popular chiar și printre străini. Poate că parcul a fost cel mai bine promovat prin videoclipul trupei Crayon Pop, „Bar Bar Bar”, pentru stilul retro, însă grădinarul Hyun Jun Su, în vârstă de 58 de ani, își amintește că mulți vizitatori străini veneau să-și filmeze propriile videoclipurile acolo.

Fotografii și bloggerii povestesc despre acest parc că s-au simțit ca și când ar fi călătorit în timp.

Parcul a fost deschis publicului pentru prima dată în 1983. S-au luat în calcul idei precum transformarea locului într-un parc ecvestru și teren de golf, însă aceste planuri nu au fost aplicate niciodată, iar parcul a fost abandonat în 2011 din cauza crizei financiare globale.

Păstrând atmosfera distinctă, parcului i se oferă în prezent numai o minimă întreținere pentru siguranță.

Parcul se află la stația Yongmasan a cartierului Mangu-dong, Seul. Cea mai apropiată stație de metrou este Sangbong, pe linia 7. Biletul de intrare costă 5,000 won ($4.80), numai cash. Pare a fi o atracție turistică foarte interesantă! (Elena Rădulescu)

Sursa: koreaherald.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.