41677253_2284498054942668_4586834933925806080_n

Saptamana filmului coreean -a 2 a editie are loc la Bucuresti

        Ambasada Republicii Coreea la București invită toți iubitorii culturii coreene  și nu numai sa ia parte la Saptamana Filmului Coreean, cea de a 2 a doua editie care va avea loc la Bucuresti intre 15-17 octombrie  la Grand Entertainment din Baneasa. Incepand cu ora  17:00 publicul roman este asteptat  sa vizioneze 3 productii exceptionale coreene, care s-au bucurat de un succes imens atat in Coreea cat si peste hotare.

     Una dintre productiile aduse in fata publicului roman este filmul “Frumusete interioara” (“The Beauty Inside”/뷰티 인사이드). Aceasta productie a aparut in anul 2015 si este genul comedie romantica dar si fantastica. De fapt ea poate fi considerata un remake al filmului american cu acelasi nume difuzat in SUA in 2012 care pastreaza cateva elemente din povestea originala. Are o durata de 127 minute si este “opera” regizorului Baek Jong-Yeol care si-a pus talentul la lucru abordand un subiect  interesant. Se pare ca eforturile sale au adus rezultate bune, “The Beauty inside” castigand in anul 2015 la cea de a 52 editie a Premiilor Daejong Film premiul pentru “Cel mai bun regizor” -Baek Jong Yeol. In noiembrie 2015 la Gala Blue Dragon Film “The Beauty Inside” a primit premiul “Cea mai buna editare”. De asemenea, acest film a fost prezentat  in  cadrul festivalului de Film de la Cannes si a vandut drepturile de difuzare  si in alte 11 tari asiatice.

        Vom putea sa vedem povestea incredibila a unui designer de mobila pe nume Woo-Jin care poseda o abilitate speciala si de-a dreptul ciudata. El se scoala in fiecare zi intr-un alt corp, cu un chip nou, nu conteaza daca este copil, batran, adolescent, femeie sau barbat. Este in interior aceeasi persoana care era de cand se stie doar arata diferit la chip. Se intampla totusi sa isi cunoasca marea dragoste, Yi Soo, singurul element constant din viata sa. Aceasta ii cunoaste secretul si ii impartaseste sentimentele in ciuda dificultatilor cu care se confrunta el. Totusi abilitatea lui Woo Jin ii creaza probleme si de fiecare data  cand se transforma trebuie sa isi dea seama cum o poate reintalni pe Yi Soo.

        Pe langa povestea in sine, filmul “The Beauty Inside” ne va bucura cu o distributie impresionanta, aici sunt cateva nume sonore printre care: Han Hyo-Joo, Kim Dae-Myung, Do Ji-Han, Bae Sung-Woo, Park Shin-Hye, Lee Beom-Soo, Park Seo-Joon, Lee Hyun-Woo, Lee Jin-Wook, Seo Kang-Joon, Lee Dong-Wook dar si multi altii pe care ii veti descoperi  la vizionarea filmului. In prezent, in Coreea se difuzeaza remake-ul acestui film, doar ca in varianta drama pe postul coreean jTBC, numita tot “The Beauty Inside” avandu-i ca protagonisti pe Seo Hyun Jin si Lee Min Ki.

 

Urmatorul film care ne va incanta se numeste “Tren spre Busan” (“Train to Busan”/부산행). Este poate una dintre cele mai cunoscute productii coreene, care a fost extrem de bine primit in randul publicului coreean si nu numai. A fost realizat in 2016 si este genul horror, thriller presarat cu o actiune care promite sa ne tina cu “sufletul la gura”. Regia este semnata de Sang-ho Yeon, dupa un scenariu de Joo-Suk Park si Sang-ho Yeon.  “Train to Busan” a fost adus la cunostinta publicului si la cea de  69 a editii a Festivalului de Film de la Cannes in2016. Desigur ca aprecierile nu au intarziat sa apara, acest film primind numeroase premii. In cadrul Festivalului Blue Dragon Film din 2016, “Train to Busan” a obtinut premiul pentru “Cea mai buna editare” si a devenit Top Box Office Seller. Mai apoi in 2017 la Gala  BaekSang Arts Awards, acesta “a plecat acasa” cu premiile “Cel mai bun regizor nou”- Yeon Sang-Ho si “Cel mai bun actor in rol secundar” -Kim Eui-Sung.

         Pe scurt, il vom vedea in rol principal pe Gong Yoo, unul dintre cei mai apreciati actori coreeni ai momentului. El il va interpreta pe Seok-Woo, un manager care gestioneaza fonduri in Seul. Este un barbat divortat care traieste impreuna cu fata sa  Soo-An (Kim Soo-Ahn), insa el nu petrece prea mult timp cu aceasta. În noaptea de dinaintea zilei de naștere a lui Soo-An, fiica insistă să o revadă pe mama ei, iar Seok-Woo nu are altă opțiune decât să o ducă la Busan. În dimineața următoare, se urcă în trenul KTX pentru Busan, din stația Seoul. Insa aceasta calatorie nu va fi una obisnuita si nici pe departe nu se asteapta sa se transforme intr-un cosmar.  Înainte ca trenul KTX să părăsească gara din Seul, o tânără care pare a fi contaminată urcă în tren. Fata este infectată cu un virus îngrozitor care se răspândește ca un foc sălbatic. Seok-Woo, Soo-An și ceilalți pasageri din trenul KTX se vad nevoiti să lupte acum pentru viața lor.

     Al treilea film propus in cadrul acestei saptamani speciale se numeste “Satul blestemat”  (“The Wailing”/곡성). Este tot un thriller horror realizat  in anul 2016 de regizorul Hong-jin Na, avandu-i in distributie pe actorii Jeong-min Hwang, Woo-hee Chun, Kwak Do-Won. Asemenea celor 2 filme prezentate mai sus, “The Wailing” s-a bucurat de un succes mult asteptat. Acesta a fost foarte apreciat si a obtinut multiple premii. La editia din 2016 a Galei Blue Dragon Film a reusit sa castige premiile: “Cel mai bun regizor”- Na Hong Jin, “Cel mai bun actor in rol secundar” si “Premiul de popularitate” – Jun Kunimura, “Cea mai buna coloana sonora” precum si premiul “Cea mai buna editare”. In plus fata de acestea la a 53 a editie a Festivalului de Film Daejong  din 2016 “The Wailing” a dominat gala si a reusit sa obtina noi premii in palmares, precum: “Cea mai buna actrita noua”-Kim Hwan-Hee, “Cea mai buna cinematografie “, “Cele mai bune efecte”.

De asemenea, el a fost prezentat si in fata publicului european la Festivalul de Film de la Cannes din anul 2016. Dar sucesul lui nu s-a oprit aici, in urmatorul an la Gala  BaekSang Arts Awards a fost desemnat “Cel mai bun film”. Acestea au fost doar cateva dintre premiile pe care “The Wailing” le-a obtinut.

Pe parcursul a 156 de minute vom putea vedea atmosfera dintr-un sat aparent linistit. Dar brusc se intampla sa apara o serie de decese misterioase si violente. Poliția a ajuns la concluzia că ciupercile otrăvitoare sunt cauza deceselor. Ofițerul de poliție Jong-Goo (Kwak Do-Won) aude un zvon de la un coleg cu privire la un om japonez misterios (Jun Kunimura) care trăiește în apropiere și care ar provoca aceste decese misterioase și violente. Jong-Goo, în timpul serviciului, îl întâlnește pe Moo-Myeong (Chun Woo-Hee). Ea ii spune lui Jong-Goo că l-a văzut pe bărbatul japonez în locațiile în care au avut loc decesele. Fiica lui Jong-Goo, Hyo-Jin, începe să aibă aceleași simptome similare sătenilor care au decedat, iar Jong-Goo devine disperat. În fața lipsei de soluții din partea medicilor, Jong Goo acceptă să apeleze la un șaman, Il Gwang (Hwang Jung-min), care să-i salveze fata. Moartea însă se simte la tot pasul.

        Mai avem putin de asteptat pana la Saptamana Filmului Coreean. Va invitam si pe voi cu drag sa vedem aceste filme impreuna pe 15-17 octombrie la Grand Entertainment Baneasa.  Intrarea este libera, iar subtitrarea va fi in limba engleza.  In zilele urmatoare vom afla cum se pot rezerva biletele precum si programul complet.

Va rog sa urmariti pagina oficiala a Ambasadei precum si evenimentul creat special pe Facebook, disponibil aici: https://www.facebook.com/events/575185862913831/

 

Evenimentul face parte din ”Luna culturală coreeană” organizată de către Ambasada Republicii Coreea in Romania, care se remarcă printr-o serie de evenimente care vor începe la sfârșitul lunii septembrie și se vor încheia la mijlocul lunii octombrie 2018, atât în București cât și Iași, având intrarea liberă pentru public.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.