3051873_stock-photo-flag-of-south-korea

Partidul de guvernământ a câștigat alegerile parlamentare din Coreea de Sud pe fondul pandemiei de coronavirus

Partidul de guvernământ al președintelui sud-coreean Moon Jae-in a câștigat majoritatea absolută la alegerile parlamentare, potrivit rezultatelor anunțate, astăzi, victoria fiind pusă pe seama succesului eforturilor susținute de a ține în frâu epidemia de coronavirus de la nivelul țării, relatează Reuters.

Alegerile din Coreea de Sud au fost urmărite în întreaga lume și asta pentru că acesta este unul dintre primele voturi la nivel național de la începerea pandemiei de coronavirus.

Autoritățile au luat măsuri stricte de siguranță, dezinfectând toate cele 14.000 de secții de votare și au solicitat alegătorilor să poarte măști, să își controleze frecvent temperatura corpului, să utilizeze dezinfectant pentru mânini și mănuși de protecție și să mențină o distanță sigură față de ceilalți.

Impusă de o participare record la vot anticipată în weekend, prezența la vot a fost de 66,2%, mai mare decât în cazul oricărui scrutin pentru parlamentare organizat din 1992 și până în prezent, potrivit Comisiei Naționale pentru alegeri.

Autoritățile sud-coreene au creat condiții de votare și pentru personaele infecatte cu coronavirus. Astfel, aproximativ 2.800 de pacienți cu coronavirus au avut voie să voteze prin poștă sau în persoană, folosind cabine speciale, în timp ce peste 13.000 de auto-carantinați au votat după închiderea urnelor.

Partidul de guvernământ și-a asigurat, astfel, 180 de locuri în parlamentul de 300 de membri, cu o cameră unică, în raport cu 120 de membri cât deținea până în prezent. Coaliția conservatoare de opoziție a obținut 103 locuri, mai arată Comisia Națională pentru alegeri.

„Prin voturile lor, oamenii au certificat eforturilor noastre disperate de a depăși criza națională”, a spus Moon într-o declarație, mulțumind cetățenilor pentru respectarea măsurilor de siguranță și participării masive la vot.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.