connection-4884862_1920

Zi MEMORABILĂ în Coreea de Sud: niciun caz de infecție locală și doar 4 cazuri importate de COVID-19

Coreea de Sud a raportat, astăzi, alte patru cazuri noi de infectare cu coronavirus, însă toate au fost importate, fiind pentru prima dată în 72 de zile când infecțiile locale au scăzut la zero, informează agenția națională de presă Yonhap.

Cele patru noi cazuri au adus totalul infectărilor la 10.765.

Faptul că astăzi a fost pentru prima dată, începând din 18 februarie, când nu există cazuri de infectare locală i-a bucurat foarte tare pe sud-coreeni.

Bilanțul de astăzi marchează, totodată, și cea mai mică creștere zilnică înregistrată în mai mult de două luni, conform Centrului din Coreea pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC).

Vă reamintim că sud-coreenii au raportat primul caz de coronavirus, o persoană de naționalitate chineză, pe 20 ianuarie a.c., în vreme ce totalul zilnic al infectărilor a atins maximul pe 29 februarie, dată la care au fost raportate 909 cazuri de infectare cu virusul din China.


În ciuda semnelor de încetinire a răspândirii pandemiei, autoritățile locale din domeniul sănătății rămân în alertă în timpul vacanței din această perioadă, când oamenii sunt așteptați să facă excursii la nivel local, ceea ce ar putea duce la infecții de grup. De altfel, transmiterea comunitară ocupă în prezent mai mult de 80% din totalul cazurilor raportate aici.

Vă reamintim că sud-coreenii sărbătoresc ziua de naștere a lui Buddha, care va fi urmată de ziua de 1 mai (mâine) și de Ziua copiilor, săptămâna viitoare, pe 5 mai.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.