Rețetă de Rabokki – picantă, super delicioasă și captivantă!

RABOKKI – RAMYEON (tăiței instant) + TTEOKBOKKI (prăjituri din orez picante)

Vă împărtășim o gustare coreeană populară, denumita Rabokki, de pe site-ul mykoreankitchen.com.

Rabokki este o combinatie a cuvintelor Ramyeon (라면 – tăiței ramen instant) și Tteokbokki (떡볶이 – prăjituri de orez picante coreene).

Ingredientele standard care intră în Rabokki sunt prăjiturile de orez coreene, ramen, prăjiturile de pește coreene, frunzele de varză, sosul picant și ouă fierte (pentru a completa).

Se pot adăuga suplimentar găluște instant coreene și rulouri de primăvară din alge marine prăjite sau brânză feliată. Unii oameni aleg să adauge tăiței chewy (jjolmyeon, 쫄면) în loc de tăiței ramen. De asemenea, unii adaugă pudră de condiment ramen coreeană (care conține de obicei msg) pe lângă sosul picant.

Ingediente necesare pentru 2-3 porții (ca masă principală):

Principal

  • 1 pachet de tăiței instant ramen
  • 16 bucăți (180g) de prăjituri de orez proaspete coreene, separate, dacă utilizați prăjituri de orez preambalate sau congelate, separați-le mai întâi și apoi înmuiați-le în apă caldă timp de 10 minute înainte de a le folosi.
  • 2 foi (110g) de prăjituri de pește coreene, clătite sub apă fierbinte timp de 1 min, tocate în bucăți mici dreptunghiulare
  • frunze de varză (80g), tocate în bucăți mici
  • 1/2 ceapă mică (60g), feliată subțire
  • 4 rulouri de primăvară din alge marine prăjite (100g) – Pot fi cumpărate de la un magazin alimentar coreean (secțiunea congelator), dar le puteți face dacă aveți timp.
  • 2 găluște coreene instant (45g)
  • 2 ouă fierte tari, tăiate în jumătăți

Supă

  • 3 căni de apă
  • 5g de alge uscat
  • 15g hamsii uscate, capul și interiorul negru îndepărtat

Sos (amestecați-le bine într-un castron)

  • 4 linguri gochujang (pastă de chili coreeană)
  • 1  lingură și jumătate de zahăr brut
  • 1 linguriță usturoi tocat
  • 1 linguriță gochugaru (fulgi de chili coreeni)

Garnitură

  • 1 tulpină de ceapă verde (20g), tocată subțire
  • câteva semințe de susan prăjite

* 1 lingură = 15 ml, 1 cană = 250 ml

Cum se face Rabokki

1. Puneți apa (3 căni) într-o oală medie și adăugați varza uscată și hamsiile. Se fierb 10 minute neacoperite la foc mediu. Scoateți (și aruncați) algele și continuați să fierbeți încă 10 minute. Scoateți apoi hamsiile. Treceți prin supa printr-o sită pentru îndepărta particulele mici din alge și hamsii. (Dacă nu vă deranjează aceste particule, nu este nevoie sa folosiți sita.) După fierbere ar trebui să aveți aproximativ 400 ml de supă.

2. Se toarnă supa într-o oală mai largă, se adaugă sosul și se amestecă bine. Se fierbe la foc mediu.

3. Odată ce supa începe să fiarbă, reduceți focul la minim. Adăugați restul ingredientelor și, pe măsură ce se gătesc, amestecați ocazional.

4. (Dacă gătiți la masă) Adăugați ingredientele pentru garnitură și începeți să mâncați pe măsură ce se pregătesc. În caz contrar, serviți când totul este gătit. Adăugați ingredientele pentru garnitură chiar înainte de servire.

NOTĂ

Dacă doriți să mâncați Rabokki mai picant, atunci ajustați raportul de sos reducând gochujang (pasta de chilli coreeană) și crescând gochugaru (fulgi de chili coreeni).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.