optimize

Coreea de Sud aprobă TRATAMENTUL COVID-19 dezvoltat de compania coreeană Celltrion pentru uz condiționat

Ministerul Siguranței Alimentelor și Medicamentelor din Coreea de Sud a anunțat, de curând, că a aprobat cererea de folosire a tratamentului pentru COVID-19 al gigantului farmaceutic Celltrion Inc. cu mai multe condiții, potrivit Yonhap.

Autorizația condiționată de introducere pe piață a CT-P59, un candidat la tratament anticorp monoclonal anti-COVID-19, marchează primul tratament COVID-19 din țară.

Ministerul Coreean pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor a declarat că CT-P59 poate fi administrat pacienților cu COVID-19 care prezintă un risc mai mare, referindu-se la persoanele în vârstă de peste 60 de ani sau cele cu afecțiuni de sănătate precum boli de inimă, diabet, presiune ridicată sau boli cronice care afectează sistemul respirator.

Ministerul a oferit autorizarea aceasta cu condiția ca reprezentanții Celltrion să prezinte rezultatele studiului clinic global de fază 3.

Vreau să vă aduc aminte că luna trecută, Celltrion a anunțat rezultate din studiul său clinic de faza a doua globală, spunând că CT-P59 reduce timpul de recuperare și mărește șansele în cazurile de infectare mai severe.

Celltrion intenționează să desfășoare un studiu clinic global, mai exact faza a 3 a, care constituie o parte esențială, în mai mult de 10 țări, pentru a obține rezultate mai cuprinzătoare privind siguranța și eficacitatea tratamentului CT-P59.

De asemenea, compania plănuiește, să trimită o cerere de autorizare a utilizării de urgență a tratamentului la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente și pentru autorizație de comercializare condiționată la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în următoarele luni.

CT-P59 reprezintă un tratament anticorp monoclonal anti-COVID-19 ce a fost realizat în colaborare cu Ministerul Siguranței Alimentelor și Medicamentelor.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.