PYH2021050319420001301_P4

Coreea de Sud va extinde campania de vaccinare COVID-19 cu o creștere a ofertei de vaccin

Coreea de Sud a anunțat luni, 3 mai,  că își va relansa campania de vaccinare prin importul mai multor vaccinuri înainte de luna iunie, pe fondul îngrijorărilor privind aprovizionarea restrânsă care a determinat întârzierea lansării la nivel național a vaccinării, potrivit unui comunicat Yonhap.

Autoritățile sanitare au declarat că țara va primi 14,2 milioane de doze de vaccinuri în mai și iunie, o cantitate suficientă pentru a vaccina până la 13 milioane de persoane până la sfârșitul lunii iunie.

          Foto: Yonhap

Până acum, Coreea de Sud a imunizat aproximativ 3,3 milioane de persoane de la lansarea vaccinului la sfârșitul lunii februarie. Un total de 4,12 milioane de doze de vaccinuri au fost expediate începând de luni.

Autoritățile sanitare au declarat că 7,23 milioane de doze de vaccinuri AstraZeneca vor ajunge în țară între 14 mai și prima săptămână a lunii iunie, în timp ce 5 milioane de doze de vaccin Pfizer vor fi, de asemenea, furnizate până în iunie.

Prin proiectul Organizației Mondiale a Sănătăți privind vaccinarea COVAX, un număr suplimentar de 1,67 milioane de doze de vaccin AstraZeneca și 297.000 de doze de vaccinuri Pfizer vor fi importate și în iunie, potrivit autorităților sanitare.

Totodată, autoritățile din domeniul sănătății au declarat că negocieză în prezent cu Moderna, Novavax și Johnson & Johnson pentru a-și importa vaccinurile în prima jumătate a anului.

Țara a asigurat accesul timpuriu pentru vaccin pentru 99 de milioane de oameni, aproape dublând populația sa, de la COVAX și 5 companii farmaceutice – Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Novavax și Johnson & Johnson.

Planul de vaccinare și aprovizionare a venit acum deoarece există îngrijorări cu privire la aprovizionarea restrânsă care ar putea întârzia impulsul de vaccinare.

Livrările de vaccin mai lente decât era de așteptat ridică îngrijorări cu privire la fezabilitatea planului țării de a vaccina 12 milioane de oameni până la sfârșitul lunii iunie, în încercarea de a obține imunitatea de turmă până în  luna noiembrie.

În cea mai recentă schemă de vaccinare, autoritățile sanitare au declarat că intenționează să inoculeze 8,95 milioane de persoane cu vârste cuprinse între 60 și 74 de ani.

Începând cu 27 mai, persoanelor cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani li se va administra vaccinul AstraZeneca. Cei cu vârste cuprinse între 60 și 65 de ani vor primi vaccinul AstraZeneca începând cu 7 iunie.

Vă aduc aminte că se administrează deja vaccinuri COVID-19 la vârstnici cu vârsta de 75 de ani sau peste începând cu luna trecută.

Profesorii de la centrele de îngrijire a copiilor și grădinițele și unii instructori din școlile elementare vor primi, de asemenea, vaccinul AstraZeneca începând cu 7 iunie.

   Foto: Yonhap

Autoritățile sanitare au declarat că 191.000 de lucrători sociali, inclusiv pompieri și ofițeri de poliție, și 452.000 de soldați cu vârsta sub 30 de ani vor primi vaccinul Pfizer începând din luna iunie.

Țara imunizează de săptămâna trecută lucrătorii din serviciile sociale cu vaccinul AstraZeneca, dar cei mai mici de 30 de ani au fost excluși din această etapă a campaniei de vaccinare din cauza posibilității formării de cheaguri de sânge rare.

Pentru a stimula impulsul de vaccinare, autoritățile au spus că vor adăuga cel puțin 20 de centre de imunizare până în iunie pentru a avea un total de 277 de centre de vaccinare.

De asemenea, ei intenționează să angajeze 3.000 de lucrători medicali și să recruteze mai mulți voluntari pentru centrele de vaccinare la nivel național în prima jumătate a anului.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.