Perspectivele asupra morții se schimbă: mai bine de 80% dintre coreenii aleg incinerarea

Potrivit unui nou raport emis de Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, începând cu anul 1990 a existat o schimbare în modul în care coreenii văd moartea, preferând incinerarea după moarte, informează site-ul koreaherald.com.

Potrivit sursei citate, rata incinerării era de 20,5% in 1994, dar a crescut la 82,7% in ultimul an. Începând cu anul trecut, 86% dintre coreeni au declarat că ar dori să fie incinerați după moarte. “Mulți consideră că este prea greu să întrețină mormintele, care necesită tăierea periodică a buruienilor și a ierbii. Pe lângă faptul că oamenii devin mai practici, există și probleme de mediu. Trăim într-o țară mică și nu există teren suficient pentru locurile de veci,” a declarat un oficial din cadrul ministerului.

Raportul a arătat că mulți coreeni sunt, de asemenea, interesați de metode ecologice pentru a îngropa cenușa incinerată. În prezent, opțiunile cele mai populare în Coreea de Sud includ plantarea resturilor incinerate. Această practică nu este întâlnită însă doar în Coreea. În 2013, în Spania, cenușa celor decedați a început sa fie folosită pentru a crește copaci. Produsul spaniol numit “Bios Urn” este o urnă biodegradabilă destinată să crească copaci din cenușă umană.

“Aș dori să mă întorc în natură după moarte, în cel mai autentic mod posibil. Având un mormânt pentru mine, simt că este o povară pentru natură. Sper să fiu incinerată. Încă nu sunt sigură cum mi-ar plăcea ca cenușa mea sa fie tratată, dar ideea de “Bios Urn” sună bine”, a declarat Jang Ha-yeon, o corporatistă de 27 de ani din Seul.

Cu o populație în curs de îmbătrânire, Coreea se confruntă cu o creștere semnificativă a deceselor. Numărul persoanelor care au împlinit vărsta de 65 de ani sau mai mult, în prezent în total de 7,26 milioane, este de așteptat sa crească de 1,4 ori până în 2025, când va ajunge la 10,5 milioane.

Ca rezultat, numărul de decese în rândul persoanelor în vârstă – cei cu vârsta de 65 de ani sau mai mult – este de așteptat să fie de 370.000 până în 2025, de la 280.000 cât s-a înregistrat anul trecut.

Ca răspuns la preferințele crescânde de incinerare, precum și la nevoile unei societăți în curs de îmbătrânire, Ministerul Sănătății a anunțat că va crește numărul de laboratoare de incinerare la nivel național, precum și locurile pentru îngroparea cenușii incinerate.

Ministerul dorește ca rata de incinerare a țării să atingă 90% până în anul 2022. De asemenea, speră ca cel puțin 30% din cenușa incinerată să fie îngropată în locații ecologice. (Mădălina Dima)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.