PYH2020091019730001700_P4

Companiile farmaceutice sud-coreene au intrat în cursa pentru tratamentul COVID-19 și dezvoltarea unui vaccin

Companiile farmaceutice sud-coreene s-au alăturat cursei mondiale pentru a dezvolta vaccinuri și tratamente pentru noul coronavirus, iar mai multe dintre ele au primit aprobarea pentru studii clinice de la agenția de siguranță a medicamentelor din Coreea de Sud, potrivit publicației Yonhap.

Printre primii se află Celltrion Inc.  cu tratamentul cu anticorpi antivirali, numit CT-P59, care este în prezent în a doua și a treia fază de testare atât în ​​țară, cât și în străinătate.

Celltrion a declarat că a finalizat studiile clinice din prima fază pe 32 de adulți sănătoși din țară și nu a găsit niciun caz anormal.

Compania desfășoară în prezent studii în fază a doua pe aproximativ 300 de persoane cu simptome ușoare și severe ale virusului, care vor permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19 și siguranța sa generală.

Etapa a treia, care implică aproximativ 720 de persoane, va fi realizată pentru a vedea dacă tratamentul este efectiv împotriva infecțiilor virale, potrivit gigantului farmaceutic.

Celltrion a spus că, pe lângă Coreea de Sud, a solicitat studii clinice ale CT-P59 în Statele Unite, România și alte trei țări ca parte a efortului său continuu de a găsi tratamente viabile pentru a combate pandemia COVID-19.

Mica firmă de medicamente Bioneer Corp. este, de asemenea, în curs de dezvoltare a unui vaccin COVID-19, cu scopul de a efectua studii clinice la începutul anului viitor.

Oficialii companiei au declarat ca, medicamentul este un tip de tratament cu ARN care atacă direct genomul virusului COVID-19 și îl dezmembrează.

SK Bioscience Co., o unitate de vaccinuri a grupului SK din Coreea de Sud, este considerată una dintre primii în dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient împotriva noului coronavirus. Compania, care primește în prezent finanțare guvernamentală, este în curs de dezvoltare a vaccinului, cu un plan de a începe faza întâi a studiilor clinice la începutul lunii octombrie.

Compania a semnat recent oferte pentru a colabora cu bio-gigantul britanic-suedez AstraZeneca Plc. să producă vaccinuri odată ce sunt gata.

Guvernul a anunțat, mai devreme, că va cheltui în total 94 de miliarde de woni (80,3 milioane de dolari SUA) în acest an pentru a ajuta firmele locale să dezvolte vaccinuri și medicamente pentru tratament.

De asemenea, guvernul intenționează să aloce 260,4 miliarde anul viitor pentru a dezvolta vaccinuri și medicamente împotriva noului coronavirus.

În prezent, studii clinice cu 15 medicamente și un vaccin sunt în curs de desfășurare în țară, potrivit Ministerului Siguranței Alimentelor și Medicamentelor.

*Articol realizat de Oana Soimaru




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.