maro9

Parcul Marronnier

Situat pe fostul loc al Seoul National University, Parcul Marronnier a fost deschis in 1975 pentru nevoile culturale ale cetatenilor din Seul. Parcul Marronnier este numit după un castan (Marronnier) originar din Marea Mediterană, și este împădurit de acesti copaci frumosi. Parcul cuprinde fântâni frumoase, un loc de joacă spațios pentru copii și un loc pentru exercitii in aer liber. În fiecare săptămână sunt diverse jocuri tradiționale coreene și spectacole în parc. În plus multe galerii, muzee și teatre se afla in zona centrală a parcului. Nu e de mirare că este un element central cultural popular în cartierul Daehak-ro.

Un parc cultural multifuncțional

Parcul Marronnier este amplasat în Daehak-ro, unul dintre cele mai renumite cartiere din Seul, în centrul de cultura al tinerilor. “Daehak” înseamnă “universitate” in coreeană și numele Daehak-ro a fost dat acestui domeniu din cauza apropierii de Seoul National University si de Universitatea Seonggyungwan. Ca un loc de întâlnire culturală pentru tineri, există 92 de săli de performanță, 11 galerii și 4 muzee. În centrul Parcului Marronnier este un loc spațios în aer liber, care răsună cu pasiunea tineretului într-o gamă diversă de festivaluri, concerte, spectacole de dans precum și expoziții de artă unice. Parcul Marronnier este deschis pentru oricine vrea sa participe la festivaluri și evenimente culturale pe tot parcursul anului.

O zona relaxanta in Daehak-ro

Aceasta este o zonă plină de locuri pentru divertisment și restaurante, cafenele tematice și teatre mici, dar teatre cu tema unica ce prezintă spectacole de performanta. Stilul clădirilor din districtul Daehak-ro este unul foarte modern si luminos, atrage atenția vizitatorilor și ofera o bucatica din tendințele actuale în cultura coreeană. Renumitul arhitect Kim Su-Geun a proiectat in mod unic pereții de cărămidă roșie care cuprind parcul. Parcul este, de asemenea, înconjurat de un număr de centre artă și centre culturale, cum ar fi “Galeria Arco”, “Arco Art Center”, “Batanggol Hall” și ” Teatrul Saemteo “. Pasiunea tineretului și setea de cultură au umplut întotdeauna Daehak-ro și Parcul Marronnier, care au devenit un simbol al acestui cartier cultural.

În apropiere de districtul Daehak-ro se află frumosul munte Naksan. Numele Naksan se datorează contururilor sale ca de cămilă, și este adesea numit Naktasan (Nakta înseamnă cămilă în coreeană), ca o poreclă. Este frecvent comparat cu Montmartre Hill pentru vederea pitorească. Din partea de sus a muntelui este vizibila o vedere panoramică a orașului. Nu e de mirare că este una dintre cele mai bune locatii de film pe care directorii o pot alege. Pentru oricine care vrea să scape de viața de oraș, acesta este locul perfect.

 

Sursa: visitseoul.net

Traducere: Theo Nicole

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.