Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 2 ridichi albe
  • 1/3 pahar de sare grunjoasa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 bucata de ghimbir
  • 1 fir de praz
  • ½ pahar de fulgi de ardei iute (gochugaru)
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de creveti marinati sau fish-sauce
  • Faina de orez glutinos

Mod de preparare:

  1. Curatati ridichea si taiati-o cubulete, apoi puneti-o intr-un vas mare si presarati sarea grunjoasa deasupra. Turnati putina apa, lasati totul timp de o ora pentru a se inmuia. Dupa aceea spalati bine ridichea si puneti-o la scurs intr-o strecuratoare.
  2. Puneti la foc mare 1/3 cana de faina de orez impreuna cu 2 pahare de apa intr-o oala,  apoi cand incepe sa clocoteasca reduceti focul, amestecand in continuu timp de 5 minute pentru a nu se forma cocoloase.

** Daca nu gasiti pe piata, puteti folosi faina obisnuita in loc de faina de orez glutinos.

  1. Taiati prazul rondele, pisati usturoiul si dati ghimbirul pe razatoare.
  2. Adaugati gochugaru in pasta de faina de orez, dupa care puneti usturoiul si ghimbirul, zaharul, sarea si sosul de peste.
  3. Adaugati peste aceste condimente cubuletele de ridiche si prazul, apoi amestecati-le bine.
  4. Pastrati Kkakdugi (깍두기) timp de o zi la temperatura camerei, dupa care il puteti depozita in frigider, unde va si  fermentara.

Sursa text: Bucataria coreeana, 한음식, 2013, tipar si editura: Meta Tran s.r.o.

Surse foto: www.dishmaps.com, www.beyondkimchee.com, www.maangchi.com

koreanmom_kkakdugitutorial-82freish-kkakdugi

Han SarangRețeta săptămâniiKkakdugi_Korean cubed radish kimchi

Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 ridichi albe 1/3 pahar de sare grunjoasa 5 catei de usturoi 1 bucata de ghimbir 1 fir de praz ½ pahar de fulgi de ardei iute (gochugaru) 1 lingura de zahar 1 lingura de creveti marinati sau fish-sauce Faina de orez glutinos Mod de preparare: ...