Steagul național va fi în centrul atenției la celebrarea Zilei Eliberării din Seul

Autoritățile municipale și funcționarii Seulului au declarat, pe 14 august, că vor scoate în evidenţă Taegeukgi/태극기, steagul Coreei de Sud, celebrarea Zilei Eliberării din acest an (15 august -n.r.), pentru a sublinia dragostea poporului pentru țără și eliberarea lor de sub stăpânirea japoneză (1910-1945), informeaza Yonhap.

“Scopul este de a acoperi orașul cu un talaz de Taegeukgi pentru a marca sărbătoarea națională de luni (astazi – n.r.)”, a declarat un oficial al oraşului Seul, subliniind că toate cartierele orasului vor lua parte la aceasta initiativa.

Taegeukgi, steagul Coreei de Sud, este format dintr-un cerc roșu și albastru pe un fundal alb cu cele patru colțuri decorate cu așa-numitele trigrame. Drapelul simbolizează armonie, pace, puritate și “cele patru elemente clasice”: cerul, soarele, luna și pământul.

O versiune mărită a steagului utilizat de războinicii libertăţii, care s-au luptat cu ocupanții japonezi, a fost expus pe peretele exterior al primăriei. Drapelul este semnat cu numele a 70 de luptători, care şi-au exprimat, de asemenea, hotărârea lor fermă de a elibera țara de sub dominația japoneză și de a-şi da viața pentru patrie.

AEN20160814001751315_01_i

În plus, o versiune florală a steagului național de 5,2 metri înălțime și de 7 m lățime a fost ridicată pe magistrala ,în centrul orașului Seul. Acesta este decorat cu peste 9.000 de flori de toate tipurile.

Autoritățile orașului au adăugat că intenționează să promoveze spiritul steagului național prin găzduirea în acest an a unui eveniment de biciclete din parcurile aflate de-a lungul râului Han, unde oamenilor le vor fi date mici Taegeukgis pe care le pot pune pe bicicletele lor. Astfel, aproximativ 2.000 de steaguri vor fi distribuite  biciclistilor astazi, carora li s-a dat posibilitatea de a alege din trei trasee: 18 km, 51 km și 80 km.

AEN20160814001751315_02_i

Cu excepţia orașului, Gangnam, Songpa, Yongsan și alte cartiere au dat startul propriilor campanii pentru ca oamenii să faca rost de steaguri pe care sa le arboreze ridice pe casele şi clădirile lor. Un exemplu in acest sens este cartierul Gangnam, aflat la sud de râul Han, care a lansat o campanie  pentru a avea Taegeukgi arborat pe 90% din casele și clădirile aflate sub jurisdicția sa.

Alții, mai inventivi, au confecţionat morişti folosind motivul steagului național și au ridicat un tunel facut din tigve pictate.

Korean Flag

În plus, de peretele exterior al Lotte Tower, care va fi cel mai înalt zgârie-nori din Coreea de Sud, atunci când se va deschide anul viitor, a fost afişat, de săptămâna trecută, un steag de 20 pe 20 m, cu un slogan de încurajare pentru oameni.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr/

Traducere: Stan Corina




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.