Oficial KBS: dramele preinregistrate in totalitate nu sunt potrivite pentru genul romantic

Mult aclamata practica de a filma o intreaga serie tv inainte de prima difuzare poate sa nu fie potrivita pentru genul romantic, spun surse oficiale din domeniu, facand aluzie la rezultatele neconvingatoare ale serialului ‘Uncontrollably fond’.

Jung Sung Hyo, seful departamentului de seriale al KBS, a declarat la finalul saptamanii trecute ca a invatat multe despre avantajele si dezavantajele acestei practici in timpul producerii ‘Descendants of the sun’ si ‘Uncontrollably fond’, amandoua fiind difuzate simultan in Coreea de Sud si China. “Consider ca serialele romantice ar avea mai mult success fara producerea lor in avans”,a spus acesta in timpul unei intalniri cu reporterii Yonhap, la un restaurant din Seul. “La fel ca la <<Winter Sonata>>, cred ca ar fi mai bine (sa filmam live), chiar daca trebuie sa filmam toata noaptea,” a adaugat Jung Sung Hyo. Un guru al serialelor, Jung Sung Hyo se referea la seria tv de succes din 2002 (“Winter Sonata” – n.r.), in care joaca actorii Bae Yong Joon si Choi Ji Woo, care a fost de multe ori creditata cu meritul de a porni “Hallyu”, sau valul coreean, un termen folosit pentru raspandirea globala a  culturii pop coreene.

 

AEN20160812007251315_01_i

‘Descendants of the sun’ a luat pe sus piata “Hallyu” la inceputul acestui an, depasind 30 de procente in rating-ul national si crescand prezenta Coreei de Sud in industria showbizului din China. In timp ce drama se concentra pe povestea de dragoste a protagonistilor, o mare parte din ea s-a dedicat reproducerii unui conflict armat si a unor dezastre naturale intr-un mediu strain. Multi analisti au atribuit succesul seriei faptului ca a fost filmata integral inainte de difuzare, ceea ce a facut posibil sa treaca prin previzualizarea Chinei.

In Coreea de Sud, majoritatea serialelor nu sunt filmate integral, ci pe rand, cate un episod. Acest lucru ajuta producatorii sa observe sentimentele telespectatorilor in timp real si uneori sa schimbe finalul pentru a le indeplini dorintele acestora.

‘Uncontrollably fond’, cu Kim Woo Bin si Bae Suzy, a trecut deja de jumatate, cu 12 episoade difuzate din 20. Rating-ul, totusi, a stagnat in jurul a 10 procente.

Sursa text & foto: http://english.yonhapnews.co.kr

Traducere: Iscu Claudia Mihaela

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.