Săptămâna aceasta Seulul va găzdui o expoziţie de fotografie din Coreea de Sud şi Iran

O expoziție de fotografie care simbolizează legăturile culturale dintre Coreea de Sud și Iran se va deschide în această săptămână, in Seul, au declarat organizatorii evenimentului.

Expoziția, co-găzduită de agenţia de știri sud-coreeană Yonhap News Agency, de agenție de știri iraniană IRNA și Muzeul Național de Istorie Contemporană coreeană, se va deschide astazi, 28 septembrie, cu o ceremonie la care vor participa demnitari reprezentând cele două țări. Cu acest prilej, mai mult de 140 de fotografii care ilustrează legaturile în continuă dezvoltare dintre Coreea de Sud şi Iran vor fi expuse la muzeu până pe 23 octombrie.

                 aen20160926003500315_01_i

                              Aceasta fotografie nedatată surpinde Piața Imam din Isfahan, Iran. (Yonhap)

Conform unei poveşti populare iraniene, un vechi prinț persan s-a căsătorit cu o prințesă din regatul Coreei de Sud, Shilla, în urmă cu mai bine de 1300 de ani, ceea ce demonstrează cât de profunde sunt legăturile celor două țări.

Fotografiile surpind relicve din Shilla despre care se crede că au fost influențate de cultura persană, culturile tradiționale ale celor două țări, precum și cooperarea lor în creștere în politică, afaceri, cultură și sport de la începutul relațiilor diplomatice dintre ele, în 1962.

 “Hallyu” sau “Nebunia culturii pop coreene”, va fi o altă caracteristică a expoziției.  Dramele sud-coreene de succes precum “Jumong” şi “Giuvaierul palatului” având o mulţime de fani în Iran. De altfel, in timpul ceremoniei de deschidere, ambasadorul iranian la Seul, Hassan Taherian, va acorda plăci de apreciere pentru actorii principali din “Jumong”, Song Il-Gook și Han Hye-jin, în semn de recunoaștere a contribuției lor la dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Expoziția este rezultatul unei întâlniri între șefii celor două agenții de știri din Teheran, în luna mai a acestui an, care a venit la scurt timp după vizita de stat a președintelelui sud-coreean, Park Geun-hye, in națiunea din Orientul Mijlociu.

IRNA și Yonhap, au deschis, de asemenea, pe 27 septembrie, o expoziție de fotografie la Teheran.

Sursa text & foto: http://english.yonhapnews.co.kr

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.