Festivalul luminilor de pe Plantatia de ceai verde din Boseon

Cu toate ca ceaiul verde nu este considerat o bautura traditionala coreeana de Craciun, in fiecare an pe Plantatia de ceai verde din Boseong are loc un festival al luminilor in spiritual Craciunului. Cu acest prilej, in perioada decembrie-ianuarie a fiecarui an diferite locatii din provincia Boseong (보성국) sunt decorate cu lumini pentru a oferi vizitatorilor o priveliste unica asupra granitelor plantatiei.

vbyeigjbnxyojumbwyoz

In timpul festivalului, vizitatorii sunt intampinati de un exponat realizat din luminite in forma de dragon spirala, care are in gura o perla. De asemenea, acestia pot vizita obiectivele turistice de la Pavilionul Observatorului Dahyanggak sau sa se plimbe prin campurile de ceai verde vizitand expozitii tematice, cum ar fi: Love Galaxy Light Tunnel, strazile cu tematica ceaiului verde si zona fotografiilor iubirii. Vizitatorii vor mai fi incantati de spectacole festive si de focuri de articificii.

Una dintre atracțiile cele mai importante ale festivalului este bradul de Craciun cu o inaltime de 120 de metri, care a fost inregistrat in Cartea Recordurilor in anul 2000, in primul an al festivalului. Luminat cu 1,2 milioane de LED-uri, copacul are in fiecare an scris la baza sa un mesaj prin care se dorește succes expoziției.

Boseong este considerat locul de nastere al industriei ceaiului comercial si este cel mai mare producator de ceai din tara. Inclusa in drama coreeana “Summer Scent”, regiunea este o atractie turistica populara cu alei pe care vizitatorii pot strabate cele 560 de hectare de teren. Traseele plantatiei au fost create mai intai de catre japonezi in 1939, insa dupa eliberarea Coreei acestea nu au mai fost folosite pana in 1957, cand s-a deschis Plantatia de ceai verde Daehan.

 Sursa: http://www.korea.net/NewsFocus/Culture/view?articleId=90284

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.