Coreea de Sud doreşte extinderea sistemului de monedă digitală

Coreea de Sud a anunțat luni, 24 octombrie, că va pune bazele sistemice pentru răspândirea monedei digitale, ca parte a eforturilor de promovare a tehnologiei financiare numită, de asemenea, FinTech.

“Guvernul va insista pentru sistematizarea monedei digitale pe o scală completă în tandem cu o tendință globală în SUA, Japonia și alte țări,” a declarat Yim Jong-Yong, președinte al Comisiei de Servicii Financiare (FSC), într-un discurs la al 12-lea eveniment FinTech organizat la Centrul de Zi Demo. El a adăugat că guvernul și industria financiară locală va lansa un consorțiu pe blockchain în acest an pentru cercetare și proiecte pilot în comun.

Blockchain este o tehnologie cheie pentru o monedă digitală cu ajutorul căreia tranzacțiile pot fi efectuate fără a fi nevoie de o bancă centrală, care permite schimbul de date într-o rețea de calculatoare individuale. Acesta înregistrează și urmărește, practic, toate tranzacțiile acestei monede digitale.

Yim a declarat că guvernul va oferi, de asemenea, 3 trilioane de woni (2.65 miliarde dolari) pentru a sprijini financiar dezvoltarea sectorului FinTech în urmatorii trei ani.

aen20161024008300320_01_i

Comisia de Servicii Financiare a descris setul de măsuri ca fiind “direcția de bază” a celei de-a doua etape de dezvoltare pe foaia de parcurs FinTech care urmează să fie prezentată în primul trimestru al anului 2017.

Guvernul s-a concentrat până acum pe eliminarea reglementărilor inutile din domeniul FinTech. “În a doua etapă, guvernul se va concentra pe re-proiectarea sistemului existent astfel încât să fie adecvat pentru domeniul FinTech”, a spus Yim.

Între timp, Comisia de Servicii Financiare a semnat un memorandum cu Autoritatea Monetară din Singapore privind cooperarea bilaterală în domeniul industriei FinTech.

Conform acordului, cele două țări vor face schimb de informații relevante, cunoștințe și forță de muncă.

aen20161024008300320_02_i

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr/business/2016/10/24/0504000000AEN20161024008300320.html

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.