Oamenii de ştiinţă coreeni au descoperi tehnica de placare folosită în antichitate

Oamenii de știință sud-coreeni au anuntat, pe 24 octombrie, că au descoperit tehnici sofisticate de placare a metalelor care datează de acum mai bine de 1.400 de ani, deschizând, astfel, poarta spre păstrarea comorilor din cele mai vechi timpuri.

Conform oficialilor Muzeului Naţional de Ştiintă, meșterii antici au dezvoltat tehnica prin utilizarea de acid derivat din prune japoneze, care este foarte coroziv și lipicios, pentru a aplica un strat subțire de aur statuilor și altor obiecte realizate din bronz.

“Piesa centrală a vechii tehnologii de placare metalică este acidul din prune japoneze”, a declarat Yoon Yong-hyun, un oficial al muzeului care a condus cercetarea, subliniind că aceasta este prima dată când în țară sa a fost descoperit mecanismul tehnologiei antice.

Oamenii de ştiinţă au mai spus că descoperirea lor a confirmat nivelul ridicat de competență atins de meșterii din timpul dinastiei Shilla (57 î.Hr.-A.D.935).

“Până acum nu am știut ce a fost utilizat în antichitate pentru a placa obiecte. Cu toate acestea, am restaurat cu succes obiecte antice placate folosind acid derivat din fructe”, a spus Yoon.

Oamenii de știință au făcut o replică a unei statui a lui Buddha veche de 1400 de ani, care a fost descoperită în vechea capitală a Gyeongju. “Este semnificativ faptul că statuia a fost restaurată folosind tehnica și materialele din acel moment,” a adaugat oficialul Muzeului National de Stiinta.

aen20161024005600320_01_i

Conform oficialilor, savanţii au spus că personalul a corodat statuia de mici dimensiuni din metal folosind acid de prune japoneze, iar apoi a acoperit-o cu un strat subțire de amalgam de aur și mercur.

Studiul a fost finantat de Ministerul Științei, ICT și planificarea viitoare.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr/business/2016/10/24/0502000000AEN20161024005600320.html

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.