AEN20170113010400315_01_i

Coreea de Sud se pregateşte pentru o nouă revoluţie industrială

Președintele interimar și,totodata, prim-ministrul Hwang Kyo-Ahn a asigurat, vineri,  oamenii de știință și inginerii că guvernul va merge mai departe cu planul său pe termen lung pentru a sprijini dezvoltarea unor tehnologii de transformare, inclusiv inteligenţa artificială (AI), mașinile conectate și materiale noi.

AEN20170113010400315_01_i

În timpul salutului de Anul Nou cu profesioniștii din domeniul științei și tehnologiei informației, Hwang a subliniat că actualul cuvânt-cheie al economiei mondiale este cea de-a patra revoluție industrială, cerând eforturi de a rămâne în fruntea celei mai rigide competiții industriale la nivel mondial. Aceasta s-a referit la transformarea industrială în curs de desfășurare determinată de convergența tehnologiilor de ultimă generație, cum ar fi AI, internetul obiectelor, precum și aplicații de creştere a realităţii virtuale.

“(Guvernul) va insista pentru un proiect de strategie națională pentru a dezvolta tehnologii de bază AI”, a spus Hwang. “Vom încerca să asigurăm o capacitate tehnologică de nivel mondial”, a adăugat el.

Anul trecut, guvernul din Seul a decis să încurajeze sectorul AI ca fiind unul dintre cele nouă “proiecte strategice naționale”, care includ, de asemenea, tehnologii care implică realitatea virtuală, vehiculele autonome, orașe inteligente, biotehnologie şi materiale ultra-ușoare.

“La sfarşitul anului trecut, guvernul a conceput un plan cuprinzător pe termen mediu și lung pentru a pregăti țara pentru o societate inteligentă şi plină de informații. Pe baza acestui fapt, vom depune toate eforturile politice pentru a face față preventiv celei de-a patra revoluții industriale”, a mai declarat acesta.

În plus, preşedintele interimar a promis să depună eforturi mai mari pentru a hrăni “creativ” resursele umane, în special în sectorul științei, prin extinderea diverselor programe de cercetare sponsorizate de stat.

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr/national/2017/01/13/0301000000AEN20170113010400315.html

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.