Folosirea armelor paralizante împotriva violenţei din timpul zorului, reglementată

Guvernul de la Seul a declarat, pe 19 ianuarie, că este necesară revizuirea legilor relevante pentru a permite utilizarea mai activă de arme paralizante împotriva violenței în timpul zborului. Declaratia vine la o lună după ce un om beat de origine sud-coreeană a perturbat un zbor Korean Air pe ruta Hanoi, Vietnam – Incheon, Coreea de Sud, informeaza agentia de presa Yonhap.

Însoțitorii de zbor au calmat pasagerul numai cu ajutorul altor pasageri, printre care cantăreţul american Richard Marx. La un moment dat, un însoțitor de zbor i-a arătat un pistol cu electroşocuri pasagerului violent, dar nu a declanșat arma pentru a termina povestea care a durat mai bine de două ore.

AEN20170119006600320_01_i

Aceasta fotografie furnizată de Korean Air  înfățişează un pasager sud-coreean în vârstă de 35 de ani, legat de scaunul său ca urmare a unei izbucniri violente față de ceilalți pasageri și însoțitori de zbor de pe ruta din Vietnam-Coreea de Sud, din 20 decembrie 2016.

Conform reglementărilor care urmează să fie revizuite, personalul liniilor aeriene este obligat să rețină imediat orice persoană implicată în acte grave de violență în timpul zborului, fără a emite însă vreun tip de avertizare, a declarat Ministerul Transporturilor. În caz contrar, linia aeriană va fi amendată cu  până la 200 de milioane de woni (169,952 $).

Violența gravă include asaltul însoțitorilor de zbor și încercarea de a se grăbi în cabina de pilotaj, sau de a manipula ieșirile de urgență. Însoțitorii de zbor au în prezent permisiunea de a folosi arme paralizante numai atunci când viața lor și a pasagerilor este amenințată.

Se pare însă că este necesar ca avioanele să se echipeze cu funii groase, mai degrabă decât frânghiilee existente, pentru a-i reține pe cei implicați în cazurile de violenţă în timpul zborului. Potrivit statisticilor ministerului, numărul de violențe din timpul zborului a fost mai mult decât dublu anul trecut, ajungând la 460 de cazuri de la 191 în 2012, mai arata Yonhap.  (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.