Saimdang-Lights-Diary-Poster1

Drama “Saimdang, Light’s Diary” -povestea unei artiste renumite

Azi  are premiera un serial foarte interesant numit  “Saimdang, Light’s Diary” (사임당, 빛의 일기) care reprezinta revenirea actritei Lee Young Ae pe micul ecran dupa o pauza foarte mare. Este un serial istoric dar si romantic ce va avea 30 de episoade (urmeaza sa fie confirmate). El va putea fi vazut in fiecare miercuri si joi pe postul SBS de la ore 22:00 (ora coreeana). Este produs de Compania Group8, regizor fiind Yoon Sang Ho, iar scenariul este semnat de Park Eun Ryung.

Saimdang-Lights-Diary-poster5

Poveste

In primul rand trebuie sa spun ca aceasta drama este 100% pre-produsa, filmarile au inceput in 10 august 2015 si s-au finalizat in 4 iunie 2016.

Reprezinta o reinterpretare  a lui Saimdang, o artista celebra din perioada Joseon.  Shin Saimdang a fost o personalitate semnificativa din istoria coreeana,a fost artist, scriitor, poet  pictor si caligraf. Ea a avut o contributie semnificativa fiind un model al idealurilor Confucianiste si chiar a dat nastere unui fiu considerat un savant confucianist numit  Yi I. Cea care va da viata acestei personalitati de geniu va fi actrita Lee Young Ae. De fapt, aceasta va interpreta un dublu rol, o profesoara de liceu specializata in Istoria Artei Coreene si personajul istoric Shin Saimdang. Viata profesoarei obisnuite ia o alta intorsatura atunci cand descopera jurnalul secret a lui Shin Saimdang si are de gand sa dezvaluie secretele unui portret misterios.

In acelasi timp, mai exista si Lee Gyum ( rol interpretat de Song Seung Hun) un barbat care a avut o prima intalnire decisiva  cu Saimdang in tinerete si ca urmare a acestui lucru a purtat-o in inima lui toata viata.

Distributie

Distributie principala:

Lee Young Ae – Seo Ji Yoon / Shin Saimdang
– Lee Joo Yeon – Shin Saimdang (copil)
– Park Hye Soo – Shin Saimdang (tanara)
Song Seung Hun – Lee Gyum
– Yang Se Jong – Lee Gyum (tanar)
Oh Yoon Ah – Whieumdang Choi
– Yoon Ye Joo – Whieumdang Choi (tanar)
Kim Hae Sook – bunica lui Shin Saimdang

Alti actori:

Choi Chul Ho
Choi Jong Hwan
Yoon Suk Hwa
Kim Mi Kyung
Park Jung Hak
Park Joon Myun
Kim Young Joon
Hong Suk Chun
Sul Jung Hwan
Jang Seo Kyung
Song Joon Hee
Kwak Ji Hye
Kim Min Hee
Goo Hye Ryung
Jo Seung Yun
Kim Jung Hak
Lee Hae Young
Choi Il Hwa
Song Min Hyung
Lee Kyung Jin
Ban Hyo Jung
Jung Ah In

Lee Young Ae este o actrita foarte celebra care a facut istorie si in tara noastra  in urma rolului pe care la avut in serialul, “Giuvaierul Palatului “(“A Jewel in the Palace”) primul serial coreean difuzat in tara noastra pe postul TVR1. Ea isi face anul acesta revenirea pe micul ecran dupa o perioada lunga de la succesul  dramei “Giuvaierul Palatului”. Desigur ca o puteti vedea si in alte seriale precum: “Fireworks”(SBS / 2000), “Invitation” (KBS2 / 1999),”Wave” (SBS / 1999) , “Advocate” (MBC / 1998), “Romance” (SBS / 1998). Ea a fost foarte apreciata si pentru prestatiile din filme ca “Sympathy for Lady Vengeance”  (2005),” One Fine Spring Day”  (2001) ,”Last Present  (2001).

Song Seung Hun  este un actor foarte cunoscut si foarte iubit de fanii productiilor coreene. In cariera sa de actor a avut numeroase aparitii in seriale ca : “When a Man Loves”  (MBC / 2013), “Dr. Jin”(MBC / 2012),” My Princess” ( MBC / 2011) ,”East of Eden”(MBC / 2008),” Scent of Summer”  (KBS2 / 2003), “ Law Firm”(SBS / 2001),”Autumn in my Heart”(KBS2 / 2000). El a jucat si in filme precum: “Commander Kim Chang-Soo” (2017),” Wonderful Nightmare”  (2015) ,”The Third Way of Love”  (2015),” Messenger “(2014),”Obsessed”  (2014).

Curiozitati :

  • Actrita  Lee Young Ae isi face anul acesta revenirea in lumea serialelor  dupa 14 ani de la drama sa anteriora “Giuvaierul Palatului” din 2003
  • Lui Kam Woo Sung  i s-a oferit rolul principal masculin dar acesta a refuzat.
  • Shin Saimdang  s-a nascut in 1504 si este o personalitate 12345marcanta din istoria coreeana , artist, caligraf, poet. Chipul ei apare in prezent pe bancnota  de 50.000 won (cea mai mare valoare).
  • Ea este mama Savantului Confucianist Coreean  Yi I, al carui chip il putem vedea astazi pe 45678bancnotade 5.000 won.
  • Aceasta drama a fost programata initial sa apara la TV in weekend si trebuia sa aibe premiera inca de anul trecut, din octombrie. Insa SBS, postul care a ales sa difuzeze drama a anuntat ca aceasta va fi amanata pentru o alta data. Cum drama lui Lee Min Ho “The Legend of the Blue Sea” s-a terminat , “Saimdang, Light’s Diary” ii poate lua locul la acest inceput de an.

Daca vrei sa va faceti o idee despre aceasta drama , va invit sa urmariti aici cateva filmulete:

Trailer 1:https://www.youtube.com/watch?v=rXzsT12uBkU

Trailer 2: https://www.youtube.com/watch?v=4RHCSnY-j9I

Trailer 3: https://www.youtube.com/watch?v=lQ4EeUXwr7U

Drama “Saimdang, Light’s Diary” poate fi urmarita cu subtitrare in limba romana pe Blogul lui Atanase. Eu cred ca este un serial foarte interesant asa ca sper ca v-am facut curiosi si o sa il vizionati de acum in colo.

Surse: Koreandrama.org, asiawiki.com

Autor: Daniela Coman

 

Saimdang-Lights-Diary-Poster1 Saimdang-Lights-Diary-Poster2 Saimdang-Light’s-Diary-Poster3 Saimdang-Light’s-Diary-Poster4 Saimdang1Saimdang2 Saimdang3




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.