Filmul coreean “489 Years”, de Hayoun Kwon, a primit Marele Premiu la BIEFF 2017

Filmul coreean “489 Years”, de Hayoun Kwon, a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film Experimental București – BIEFF, care s-a desfășurat în perioada 28 martie – 2 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco.

“Combinând animația 2D și 3D cu elemente de documentar, ‘489 Years’ este o experiență imersivă în teritoriul de la granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, într-o zonă numita DMZ. În locul utilizării tehnicilor de animație 3D pentru construirea unei realități alternative, creativitatea lui Kwon deschide un spațiu virtual, un teritoriu ‘real’ și fantastic în același timp, care introduce spectatorul într-o zonă interzisă. Prin crearea de imagini generate pe computer ca posibile extensii ale materialului documentar, ‘489 Years’ este o reflecție contemporană puternică asupra naturii imaginii și despre noile frontiere ale narațiunii și ale imaginației”, potrivit motivației juriului, prezentată pe site-ul evenimentului.

Concepând imaginile generate pe calculator drept o posibilă prelungire a materialului documentaristic, “489 Years” constituie şi o reflecţie profundă şi contemporană asupra naturii imaginii şi asupra noilor frontiere ale imaginaţiei şi naraţiunii.

Marele premiu — în valoare de 3.000 de euro — a fost oferit de Institutul Cultural Român.

Hayoun Kwon este o regizoare de documentare, câştigătoarea mai multor premii internaţionale, născută în Coreea de Sud. Munca sa se învârte în jurul noţiunilor de memorie şi frontierele dintre realitate şi ficţiune.

Hayoun este fascinată de pontenţialul artistic al realităţii virtuale, un mediu puternic capabil să pună sub semnul întrebării adevărul obiectiv. (AleMiRa)

Surse: www.agerpres.ro, www.mediafax.ro




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.