AEN20170312003454315_03_i

Fosta președintă a Coreei de Sud, Park Geun Hye, a fost arestată

Fosta președintă sud-coreeană Park Geun-hye a fost arestată, în urma scandalului de corupție care a dus la destituirea sa. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al tribunalului din Seul care se ocupă de acest caz.

După o audiere maraton joi, tribunalul central din Seul a emis un mandat de arestare împotriva fostei președinte pentru corupție și abuz de putere, precum și pentru că a dezvăluit secrete guvernamentale. Park Geun Hye, care se afla în biroul procurorului în așteptarea deciziei tribunalului, a fost condusă la un centru de detenție din apropiere de Seul.

“Este justificat și necesar să fie arestată (Park Geun Hye), dat fiind că au fost prezentate acuzații cheie și că există riscul distrugerii de probe”, a explicat judecătorul Kang Boo Young într-un comunicat.

Scandalul în care este implicată a început la mijlocul anului trecut odată cu dezvăluirile privind acțiunile unei vechi prietene de-ale sale, controversată confidentă din umbră, Choi Soon Sil, care nu ocupa nicio funcție oficială. Aceasta din urmă este în prezent judecată pentru că a profitat de relația cu președinta țării pentru a obține milioane de dolari din partea marilor concerne din Coreea de Sud.

Dezvăluirile acumulându-se, Adunarea națională a hotărât la începutul lui decembrie să o destituie pe președintă pentru a-i ridica imunitatea parlamentară care împiedica justiția să ancheteze asupra ei. Fosta preşedintă poate fi ţinută în arest preventiv până la 20 de zile. (AleMiRa)

Sursa: www.libertatea.ro, www.agerpres.ro




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.