Ziua Copilului sarbatorita anual, pe 5 mai, in Coreea de Sud

Cunoscuta ca „Ziua Baiatului” pana in 1975, Ziua Copilului (어린이날) este o sarbatoare nationala sud-coreeana, celebrata pe data de 5 mai.

Istoria Zilei Copilului

Sarbatoarea fost fondata de scriitorul pentru copii Pang Chong-hwan in anul 1923, ca o modalitate de a insufla copiilor un simt al independentei si mandriei nationale. A fost, desemnata, declarata sarbatoare nationala in anul 1975.

Ziua Copilului evidentiaza demnitatea copilului si nevoia lui de dragoste, ingrijire si respect. Este, de asemenea, o zi pentru a onora parintii care au contribuit la imbunatatirea vietii copiilor.

Copiii de toate varstele sunt sarbatoriti in timpul Zilei Copilului si intreaga comunitate este implicata in festivitati si evenimente tematice. Cu acest preilej, multe orase organizeaza parade si activitati publice, iar muzeele, gradinile zoologice, parcurile de distractii si cinematografele ofera intrare libera pentru copii.

Jocuri traditionale, precum Yut, sunt jucate. Copiii primesc cadouri de la parintii lor si de la magazinele pe care le viziteaza in timpul acestei zile.

Demonstratiile de taekwondo fac deseori parte din activitatile Zilei Copilului. Taekwondo este o forma de auto-aparare care a aparut in Coreea in urma cu peste 2000 de ani. Include lovituri mai rapide si mai precise decat stilul japonez de karate si reprezinta o disciplina fizica si mentala.

    

Sursa: http://www.officeholidays.com

Traducere: AleMiRa




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.