AEN20170511008551315_05_i

Actorul Seol din The Merciless: “Vreau ca filmul să rămână mult timp în mintea spectatorilor”

“Crime-action” este un gen major al cinematografului coreean în aceste zile, iar “The Merciless”, un nou film regizat de Byun Sung-hyun, este un alt titlu care face parte din acest gen.

Actiunea filmului descrie prietenia și trădarea dintre Jae-ho, un bătăuș nemilos dintr-un cartel de droguri care nu crede pe nimeni, și Hyeon-su, un ofițer de poliție care merge în închisoare sub acoperire pentru a se apropia de Jae-ho infiltrandu-se tot mai adânc în centrul cartelului.

Conform Agenţiei de ştiri Yonhap, atunci când i-a fost propus rolul lui Jae-ho, actorul Seol Kyung-gu a recunoscut ca primul său gand legat de film a fost: “De ce avem nevoie de un alt film de genul crime-action atunci când există atât de multe filme cu același subiect și povestiri similare?!”.

“M-am gândit foarte mult pentru că ar putea invoca un sentiment de deja vu printre spectatori”, a declarat actorul în timpul unui interviu acordat presei coreene din Seul. “M-am îngrijorat că ar putea fi uitat precum filmele de închisoare sau filmele de acțiune centrate pe om, care abundă în zilele acestea. În țara noastră a existat chiar și o serie de televiziune despre închisoare”, şi-a continuat acesta declaraţia.

Noul film va rula în cinematografele locale începând cu data de 18 mai, la aproximativ o lună după ce thrillerul “The Prison” s-a terminat cu un succes moderat. Cu Kim Rae-won și Han Suk-kyu în rolurile principale, filmul relatează povestea unui fost polițist nemilos care merge sub acoperire ca deținut pentru a descoperi secretul din spatele morții fratelui său.

Seol a spus că a fost convins de tânărul regizor Byun la prima lor întalnire să accepte rolul din film. “Band impreuna un pahar de soju, am observat ca era asa convins de proiectul sau de film si ca s-a pregatit pentru acesta de mult timp. El a promis sa faca un film concentrandu-se mai mult pe emotiile personajelor principale decat pe “noir action”, un stil unic. Jumătate increzator și jumătate îndoielnic, am decis să accept această provocare”, povestete actorul.

După ce directorul a fost încredinţat de participarea lui Seol la proiect, actorul veteran a spus că acesta a amenințat în glumă ca “omoara” regizorul dacă nu reușește să facă un astfel de film. “După finalizarea filmului, regizorul a venit la mine și mi-a spus: “Cred că nu trebuie să mă omoriți”.

Filmul a primit recenzii favorabile de la criticii de film locali pentru elementele sale proaspete de vizionare si povestea unică, a fost chiar si invitat la categoria “Out-of-competition Midnight Screening” a celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care se va desfășura în perioada 17-28 mai.

Actorul în vârstă de 49 de ani, care are o prezență puternică în cinematografia coreeană, a spus că rezultatul filmului a fost “satisfăcător, insa nu perfect” şi a recunoscut că nu a fost pe deplin mulțumit de rolul său în film.

“După ce am vizionat pentru prima dată filmul într-un eveniment de pre-screening pentru presa locală, au existat momente în care amândoi am fost uimiți (Im Si-wan și el). Si-wan (care a jucat rolul lui  Hyeon-su) m-a întrbat: “De ce este mai puțin interesant decât versiunea anterioară? si i-am spus: “De ce am interpretat așa în anumite scene?”. Când a fost rugat să explice comentariul sau, Seol a spus că el a simțit că a privit constant precum Jae-ho și totusi nu a reușit să “relaţionez mai mult cu personajul”.

În ceea ce privește recenziile de film care au evidențiat dificultatea de a surprinde ceea ce se întâmplă în mintea celor două personaje principale, Seol a spus că intenționează să ascundă emoțiile lui Jae-ho pentru a-i lăsa pe spectatori să-și dea seama singuri. “Am crezut că nu ar fi interesant, dacă publicul ar putea să citească cu ușurință ceea ce este in minţile personajelor atunci când nu este nimic clar. De aceea filmul are multe scene in care apar expresiile feței mele. Oamenii spun că nu isi pot da seama la ce ma gandesc doar privindu-mi faţa.”

El speră că filmul va reămâne întipărit mult timp în mintea spectatorilor, pe când cele mai multe filme de genul crime-action sunt uitate/consumate precum “filmele de popcorn” – cele pe care publicul le uită cu ușurință după vizionare. “Nu mă aștept la prea mult, dar vreau doar să fie un gen de film care îi determină pe telespectatori să se gândească la asta”, a spus el. “Este prea mult?” a încheiat râzând. (Ioana Codrean)

Sursa: http://english.yonhapnews.co.kr




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.