AEN20170516013700320_01_i

Hyundai plănuieşte să comercializeze autobuze electrice de anul viitor

Hyundai Motor Co., cel mai mare producător de maşini din Coreea de Sud în materie de vânzări, a anunţat marţi, 16 mai, că va lansa luna aceasta un tip de autobuz alimentat în totalitate cu electricitate, având scopul să îl scoată în stradă în 2018, anunţă Agenţia de ştiri Yonhap.

Întrucât guvernul intenţionează să majoreze drastic numărul de staţii de alimentare electrică din ţară în următorii ani, producătorul a anunţat într-o declaraţie că Hyundai va lansa pe piaţa internă autobuzul fără emisii de gaze.

“Am lansat anterior două versiuni ale autobuzului electric, cu emisii zero, dar nu a avut succes în ceea ce priveşte răspunsul pieţei, din cauza lipsei de staţii de încărcare”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Conform sursei menţionate, în ultimii opt ani Hyundai a lucrat la dezvoltarea “Oraşului Elec” şi va prezenta vehiculul alimentat de o baterie de 256 kilowaţi-per-oră la Hyundai Truck & Bus Mega Fair (o expoziţie locală de vehicule comerciale iniţiată de producătorul de automobile). Autobuzul electric poate rula 290 de kilometri pe o singură încărcătură, compania pretinzând că va dura câteva ore pentru a reîncărca bateria.

Salonul de vehicule comerciale este programat să aibă loc în perioada 25-28 mai la sala de expoziţii KINTEX, la nord-vest de Seul.

Deoarece praful fin şi alţi poluanţi ai aerului emişi de vehicule s-au făcut remarcaţi ca o problemă socială majoră care trebuie abordată, Hyundai va deveni un jucător responsabil prin dezvoltarea de vehicule mai ecologice, a mai spus purtatorul de cuvant. (Daniela Elena Iscu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.