036_Skygarden_Seoul_©Ossip

Noul parc din Seoul s-a deschis publicului si ofera o priveliste magica

Noul parc inalt din Seoul s-a deschis acum cateva zile, mai exact pe 20 mai, si ofera cetatenilor si turistilor din capitala Coreei de Sud o alta perspectiva asupra minunatului oras.

Parcul, a carui constructie a durat 2 ani si a costat 72 de milioane de dolari, trebuia sa se deschida luna trecuta, dar oficiali ai Guvernului metropolitan din Seoul au declarat ca doresc sa-l inaugureze cand florile sunt in plina floare si copacii sunt acoperiti cu mantia de frunze verzi si gata sa-i intampine pe vizitatori.

Sky parcul a fost initial un pasaj aflat la inaltime, care urma sa fie demolat, insa primarul orasului Seul, Park Won Soon, a avut un plan mult mai inovativ.

“In loc sa-l daramam am decis sa-l transformam intr-un drum pietonal, urmarind nu numai sa revigoram drumul ridicat, ci si sa il transformam intr-un loc unde oamenii se pot intalni si isi pot petece timpul liber”, a declarat Park Won Soon, pimarul Seulului.

Acesta a mentionat, de asemenea, sperantele sale ca proiectul va insufleti zona din jurul sky parcului: “Speram ca impulsul generat de acest proiect va servi ca un catalizator pentru reinnoirea si renasterea zonei inconjuratoare”.

Acest sky park, al carui nume oficial este “Seoul 7017”, deoarece pasajul a fost construit in 1970 si a renascut in 2017 sub alta forma, se afla la 55 de metri deasupra caii ferate Seoul si are mai mult de 24.000 de arbori plantati, dar dispune si de o varietate de magazine si restaurante.

Cine este norocos si ajunge in Seoul nu trebuie sa rateze privelistea fenomenala oferita asupra orasului!

Daca nu v-a convins ceea ce ati citit puteti arunca o privire virtuala asupra zonei accesand link-ul urmator!  https://www.youtube.com/watch?v=QpEvmurtqWw  (Corina Stan)

Material realizat din surse combinate!




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.