kim-eun-sook-XPN

Scenarista dramelor “Goblin” si “Descendentii Soarelui” pregateste un nou proiect

Scenarista Kim Eun Sook, care a scris drame de succes precum “Goblin”, “Descendentii Soarelui”, “Lovers in Paris”, “Secret Garden” si “Heirs”, a decis sa vorbeasca despre viitorul sau proiect, drama “Mr. Sunshine”.

Drama este plasata la inceputul anilor 1900, inainte de ocupatia japoneza a Coreei (1910-1945). Serialul va spune povestea unui barbat de origine coreeana care adopta o noua identitate ca soldat in armata drepta si care se indragosteste de o fata dintr-o familie aristocrata.

Povestea incepe in anul 1871, cand eroul conduce o nava militara americana ca un baietel in timpul Shinmiyangyo, o expeditie militara americana in Coreea, care a dus la o batalie. El debarca in S.U.A. ai apoi, dupa ani, se intoarce in tara care l-a abandonat ca soldat american. In timp ce se afla in Coreea va intalni si se va indragosti de fiica unui nobil.

Termenul de “armata dreapta” se refera la lunga istorie a Coreei, in care oamenii de rand ridicau armele pentru a-si proteja tara impotriva invadatorilor straini, datand din era Goryeo. Armata dreapta a revenit in perioada 1895-1905, Japonia impunand tot mai mult control asupra Coreei si, in cele din urma, a devenit coloana vertebrală a militiei de gherila a miscarii de independenta in timpul ocupatiei japoneze.

Recent, Kim Eun Sook a declarat: “Acesta este un subiect pe care am vrut sa-l abordez de ceva vreme. Am creat o propunere de proiect pentru aceasta drama istorica: in serial nu este vorba despre luptatorii pentru independenta, ci despre povestea armatelor drepte. Desi nu este inregistrata in istorie, este ceva de care trebuie sa stim cu totii”.

Ea a vorbit despre dificultatile dramei si a explicat: “Drama este plasata in epoca dinaintea ocupatiei japoneze a Coreei, dar nu exista multe locuri reprezentative pentru aceasta era. Deci, un decor trebuie construit, ceea ce inseamna ca trebuie sa scriu scenariul rapid”.

In ceea ce priveste distributia serialului, Kim Eun Sook a precizat: “Am in minte pe cineva. Din moment ce naratiunea personajului este puternica si are o mare varietate de emotii, rolul trebuie jucat de cineva care este foarte bun la actorie”. Pentru acest proiect, Kim Eun Sook va lucra din nou cu directorul Lee Eung Bok, ceea ce creste anticiparea deja pronuntata pentru acest serial deoarece cei doi au demonstrat anterior ca au lucrat foarte bine in echipa pentru dramele “Goblin” si “Descendants of the Sun”.

“Mr. Sunshine” va avea premiera undeva in prima jumatate a anului 2018. (Corina Stan)

Material realizat din surse combinate.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.