AEN20170622004800315_01_i

Un institut de cercetare va reconstrui nava folosita de emisarii dinastiei Joseon pentru a naviga in Japonia

Un institut de cercetare de stat va reconstrui pana in septembrie anul viitor o versiune in marime naturala a unei nave utilizata de catre emisarii dinastiei Joseon (1392-1910) sa navigheze in Japonia, informeaza Agentia de stiri Yonhap.

Conform unei delaratii data joi, 22 iunie, de catre oficialii guvernamentali, vasul va fi utilizat pe post de muzeu de nave traditionale coreene.

Yonhap mai informeaza ca o sursa a Institutului National de Cercetare a Patrimoniului Cultural Maritim a afirmat ca va organiza o ceremonie in cursul zilei pentru a lansa reconstructia navei “Joseon Tongsinsa” pe un santier naval din Yeongam, pe coasta de sud-vest a Coreei de Sud.

Joseon Tongshinsa se refera la o serie de misiuni diplomatice de bunavointa pe care instanta Joseon-ului le-a trimis la Shogunatul Edo. Intre secolele XVII-XIX, misiunile au fost realizate ca parte a eforturilor de restabilire a legaturilor dintre cele doua tari in urma invaziei Coreei de catre Japonia care a avut loc intre anii 1592-1598.

Joseon-ul a trimis emisari de 12 ori intre anii 1607-1811, iar 400-500 de oficiali guvernamentali, interpreti si experti medicali au participat la fiecare expeditie intr-un convoi de sase corabii. In timpul calatoriei de 2.000 de kilometri, trimisii au calatorit mai intai de la Seul spre orasul de coasta din Coreea de Sud pentru a se imbarca spre Japonia.

Oficiali ai institutului de cercetare, care au obtinut inregistrari vechi ce detaliaza datele corabiei, au declarat ca vasul va avea o greutate de 137 de tone, 34,5 metri lungime, 9,3 metri latime si 3 metri inaltime. Acesta va fi fabricat din pin si stejar din partea nord-estica a tarii, din provincia Gangwon.

Potrivit agentiei de stiri, atunci cand va fi reconstruita, corabia va servi ca un muzeu ce prezinta informatii atat despre nava Joseon Tongshinsa, cat si despre alte nave ale dinastiei, si va fi folosita in timpul festivalurilor care sarbatoresc emisarii pe care Coreea de Sud si Japonia ii retineau in fiecare an. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.