2017062201062_0

Parlamentul Coreei de Sud adopta rezolutia prin care solicita reuniuni ale familiilor separate

Parlamentul Coreei de Sud a adoptat joi, 22 iunie, o rezolutie prin care se solicita reuniunile familiilor separate de frontiera inter-coreeana, in timp util pentru Ziua Eliberarii din august, informeaza Agentia de stiri Yonhap.

Conform sursei mentionate, intrunirile familiilor, in mare parte divizate dupa Razboiul Coreean din 1950-1953, nu au avut loc in octombrie 2015, asa cum se hotarase, din cauza tensiunilor sporite cauzate de provocarile neintrerupte ale Phenianului, incluzand si efectuarea celor doua teste nucleare de anul trecut.

“Reuniunile familiilor reprezinta punctul de plecare pentru eforturile comune de restabilire a increderii reciproce si a imbunatatirii relatiilor bilaterale, iar aceasta este o chestiune umanitara care depaseste ideologiile”, a declarat reprezentantul Partidului Democrat, Shim Jae-kwon, in timpul sesiunii plenare a Adunarii Nationale. Shim prezideaza comisia parlamentara pentru afaceri externe.

Legislativul a adoptat, de asemenea, o revizuire a Legii privind Fondul Politic, care reinnoieste rolul fiecarui partid politic in ceea ce priveste strangerea de fonduri. Acest rol a fost eliminat in 2006, dupa ce partidul a fost implicat intr-un scandal masiv de finantare ilicita. In urma desfiintarii, fiecare parte a primit fonduri prin intermediul Comisiei Electorale Nationale.

Conform actului revizuit, fiecare partid poate ridica pana la 5 miliarde de woni (4,38 milioane dolari) pe an de la sustinatori individuali, fiecare dintre ei putand sa doneze pana la 5 milioane de woni pe an. Pentru persoanele juridice este inca interzis sa faca donatii politice. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.