AEN20170622002700320_01_i

Ginsengul rosu ajuta la reducerea oboselii la pacientii cu cancer

Potrivitit unui raport local publicat pe 22 iunie, ginsengul rosu (홍삼 – hongsam) ajuta la reducerea oboselii la pacientii cu cancer supusi chimioterapiei, informeaza Agentia de stiri Yonhap.

Raportul prezinta rezultatul unui sondaj efectuat pe 438 de pacienti cu cancer colorectal  si realizat de profesorul Kim Yeol-hong de la Coreea Medical Center din Seul. Rezultatul a relevat ca grupul de 219 pacienti care au luat 1 gram de ginseng rosu in fiecare zi timp de 16 saptamani au inregistrat nivel 81,07 pe indicele inventarului global de oboseala (BFI).

Conform Yonhap, rezultatele au aratat ca valoarea comparabila pentru un alt grup de 219 pacienti care au luat un placebo in fiecare zi pe aceasi durata de timp a fost de 78,1 in indicele BFI, folosit pentru a evalua severitatea oboselii simtita de pacienti.

Cu cat este mai mare indicele BFI, cu atat mai mica este severitatea oboselii cu care se confrunta pacientii.

Echipa de cercetatori a studiat, de asemenea, efectele diferitilor factori asupra pacientilor. Indicele BFI pentru oboseala cauzata de relatiile personale a fost de 86,43 pentru primul grup si 81,31 pentru al doilea grup.

Indicele de oboseala de la mers a fost 88,33 pentru primul grup si 83,73 pentru cel de-al doilea, in timp ce indicele de oboseala afectat de sentimente a fost de 83,93 pentru primul grup si de 80,98 pentru celalalt.

“S-a dovedit ca ginsengul rosu poate scadea intr-o anumita masura oboseala simtita de pacientii cu cancer”, a spus echipa de cercetare, exprimand speranta ca acesta ar putea fi utilizat impreuna cu chimioterapia cancerului, a mai mentionat Yonhap. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.