20131206113937834

Benzile desenate informeaza copiii si parintii lor despre bolile rare

Fundatia Woongjin a publicat pe data de 19 iunie trei carti noi de benzi desenate menite sa informeze copiii si parintii lor despre bolile rare si greu de vindecat, informeaza site-ul koreatimes.co.kr.

Conform sursei mentionate, membrii fundatiei au donat benzile desenate tuturor familiilor cu copii care se confrunta cu aceste afectiuni rare.

Din 2008, in colaborare cu Societatea coreeana de boli metabolice mostenite, fundatia non-profit a publicat carti de benzi desenate pentru a ajuta tinerii pacienti si pe parintii lor sa inteleaga mai bine diferitele afectiuni si tratamentele lor. Acestia au publicat pana in prezent 21 de benzi desenate, fiecare abordand o boala diferita.

Cele trei carti publicate recent sunt despre tulburarea de hiperactivitate a deficitului de atentie pentru copii, bolile nou-nascutilor si diabetul de tip 2. Fiecare carte de benzi desenate are 90 pana la 150 de pagini si este realizata din desene animate care ii ajuta pe copii sa inteleaga cu usurinta simptomele si tipurile de medicamente pe care le pot lua.

Potrivit membrilor organizatiei, exista mai mult de 110 tipuri de afectiuni rare si dificil de tratat si aproximativ 500.000 de pacienti din Coreea care se confrunta cu una din ele. Cu toate acestea, asistenta guvernamentala acopera doar aproximativ 20.000 de persoane. Prin donarea cartilor de benzi desenate tuturor familiilor si incarcarea lor online, Fundatia Woongjin acorda pacientilor si familiilor acestora un acces mai bun la aceste materiale. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.