1

Coreea devenie casa creaturilor marine mortale

Coreea nu este cunoscuta pentru animalele marine mortale, dar coasta de sud a acesteia gazduieste doua astfel de creature: caracatite cu inele albastre si sarpele marin negru.

Din moment ce o caracatita cu inel albastru a fost gasita acum doua luni in Geoje, un oras de pe coasta de sud, administratia orasului a pus semne de avertizare in zona.

Caracatita este una dintre cele mai veninoase animale marine din lume. Este de aproximativ aceeasi dimensiune ca o minge de golf, dar aceasta caracatita este cunoscuta ca are suficient venin pentru a ucide 26 de adulti in cateva minute. Veninul sau, care contine neurotoxin printre alte otravuri, poate duce la paralizie, orbire, stop respirator, insuficienta cardiaca si moarte prin sufocare daca nu este tratat corespunzator.

Recifele de corali din Oceanul Pacific si din Oceanul Indian, din Japonia pana in Australia, sunt cunoscute ca habitate ale caracatitelor. Dar, caracatita a fost gasita pe insula Jeju in 2012, primul caz din Coreea, iar pana acum s-au gasit exemplare in cele patru orase din sud: Yeongdeok, Ulsan, Uljin si Geoje.

Potrivit unui raport publicat in iunie, o echipa de cercetatori de la Universitatea Nationala din Kangwon a descoperit, de asemenea pentru prima data in Coreea, 12 serpi marini negrii in perioada aprilie 2015 – octombrie 2016 in jurul coastei de sud si a insulei Jeju.

Veninul acestui sarpe este considerat a fi de 10 ori mai periculos decat cel al unei cobre, facandu-l foarte periculos daca este provocat, desi rar ataca primul oamenii.

Unii experti, printre care si Park Dae-sik, profesorul universitar care a condus cercetarea, considera ca cresterea temperaturii marii in apropierea Peninsulei Coreene este unul dintre motivele cheie, daca nu singurul, pentru care multe astfel de creaturi marine au fost gasite in tara in ultimii ani.

Pana in prezent, a fost raportat un caz in care o persoana a fost muscata de oricare dintre cei doi. In 2015, un barbat a fost spitalizat dupa ce o caracatita cu inel albastru l-a muscat de mana, dar a supravietuit dupa un tratament prompt.

Sursa: Koreatimes

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.