44187d6b-7dbb-408e-b488-abe5f486984f

Topul celor mai bune sase drame istorice care abordeaza tema calatoriei in timp

De la Faith la Scarlet Heart: Ryeo, cu totii am urmarit o serie de drame coreene care abordeaza calatoria in timp. Din toate K-dramele, care abordeaza aceasta tema, nici un gen nu reuneste vremurile moderne cu cele vechi in afara de sageuk (dramele istorice), iar cei de la dramafever.com au ales cele mai bune sase k-drame istorice care implica intoarcerea in timp.

  1. Scarlet Heart: Ryeo – cu Lee Joon Ji si Lee Ji Eun (IU)

Lee Joon Ki (Arang and the Magistrate) si  Lee “IU” Ji Eun (Dream High) au rolul principal intr-o poveste de dragoste periculoasa ce implica intoarcerea in timp. Hae Soo (IU) este o femeie din secolul 21 care este prinsa intr-o eclipsa solara si este transportata in dinastia Goryeo, care a condus Coreea din secolul al X-lea pentru aproape 500 de ani. Deodata, Hae Soo se trezeste in palatul regal, unde se intalneste cu al patrulea print Wang So (Lee Joon Ki). Un om pe atat de temut pe cat este de frumos, Wang So se bazeaza pe cel de-al patrulea rege din viata reala a dinastiei Goryeo si desi ii face pe altii sa tremure, el reuseste sa castige inima lui Hae Soo. Cu toate acestea, el nu este singurul din palat cu ochii pe tron, iar o lupta politica bazata pe inselaciune, secrete si minciuni are loc intre Wang So si toti ceilalti printi. De asemenea, pe langa povestea de iubire dintre Wang So si Hae Soo, drama spune si naratiunea celui de-al optulea print, Wang Wook (Khan Ha Neul), care este mai putin dispus sa-si astepte randul in spatele a sapte membri ai familiei regale, dar si povestea celui de-al treilea print, Wang Yo.

Intreaga poveste o puteti afla urmarind serialul pe care Blogul lui Atanase vi-l pune la dispozitie in limba romana: http://blogul-lui-atanase.ro/seriale-complet-traduse/scarlet-o-poveste-de-iubire-2016/

  1. Faith – cu Lee Min Ho si Kim Hee Sun

Lee Min Ho (Heirs) joaca in aceasta fantezie palpitanta rolul unui razboinic erou din elita Coreei din 1300, care calatoreste in secolul 21 pentru a gasi un medic capabil sa o vindece pe regina. Intr-o torsiune de benzi desenate, cautarea unui doctor cu abilitati divine il conduce la un chirurg plastic. Cand doctora refuza sa-i creada extraordinara lui poveste, acesta o rapeste si o trage inapoi in trecut pentru a o salva pe regina. Va renunta acest razboinic eroic la codul de onoare si va alege dragostea in defavoarea razboiului si oare aceasta femeie de cariera va lua vreodata in considerare o viata mai putin moderna? Numai timpul le va da raspunsul – literalmente.

  1. Rooftop Prince- cu Park Yoochun si Han Ji Min

Un print din epoca Joseon calatoreste in Seulul de astazi alaturi de o echipa speciala pe care a ales-o pentru a rezolva moartea misterioasa a femeii pe care o iubea. Spre surprinderea lui, cand ajunge in epoca moderna se intalneste cu o femeie care arata exact ca ea. Totusi, nu numai printesa are o dublura moderna, fiecare pare sa aiba una, inclusiv printul insusi.

  1. Time Slip Dr. Jin – cu Song Seung Hun si Kim Jae Joong

Time Slip Dr. Jin este o poveste suprarealista bazata pe seria de succes din Japonia. Song Seung Hoon (Autumn in My Heart) joaca rolul lui Jin Hyuk, un neurochirurg genial dar exigent. Cand un pacient misterios intra cu o leziune cerebrala severa, Jin Hyuk descopera un mic fat in interiorul creierului pacientului. Acest fat ciudat il determina sa sara de pe acoperisul spitalului si sa intre intr-un portal ce-l duce in anul 1860. Aspectul sau modern il face un om cautat, dar incepe sa castige increderea oamenilor din Era Joseon prin intermediu cunostintelor sale medicale moderne. Spre surprinderea sa, el se intalneste cu Hong Young Rae (Park Min Young), care arata exact ca prietena lui Mi Na din zilele noastre. Aceasta poveste de dragoste misterioasa ii implica si pe Lee Bum Soo (History of a Salaryman)  in rolul de oaie neagra a familiei regale si pe Hero Jaejoong (Protect the Boss) drept ofiterul insarcinat cu urmarirea si prinderea lui Jin Hyuk.

  1. Saimdang Herstory – cu Lee Young Ae si Song Seung Hun

Aceasta drama istorica spune povestea secreta a artistei care a sfidat limitele societatii sale si a devenit o legenda.

Povestea reprezinta o reinterpretare a lui Saimdang sau Seo Ji Yoon (Lee Young Ae), o artista celebra din perioada Joseon.  Shin Saimdang a fost o personalitate semnificativa din istoria coreeana,a fost artist, scriitor, poet  pictor si caligraf. Ea a avut o contributie semnificativa fiind un model al idealurilor Confucianiste si mama celebrului scoar coreean confucian din secolul al XVI-lea, Yulgok.

Aceste calitati au fost suficiente pentru a-i lasa o impresie de durata lui Lee Gyeom (Song Seung Hun), un personaj fictiv care era in esenta omul renascentist al dinastiei drept un scriitor talentat, muzician si dansator. Din momentul in care el sa intalnit cu tanara Saimdang, si-a dedicat viata iubirii ei pure.

In timp ce Seo Ji Yoon afla mai multe despre Saimdang prin intermediul jurnalului ei, incepe sa descopere secretul din spatele unei picturi istorice si descopera adevarul incredibil din spatele unuia dintre cele mai mari mistere ale istoriei.

Puteti afla intreaga poveste urmarind drama “Saimdang, Light’s Diary”, care va este pusa la dispozitie in limba romana de Blogul lui Atanase: http://blogul-lui-atanase.ro/seriale-complet-traduse/saimdang-jurnalul-luminii-2017/

  1. Queen In Hyun’s Man – cu Ji Hyun Woo si Yoo In Na

Ji Hyun Woo și Yoo In Na joaca intr-o drama istorica fantastica despre un barbat a carui loialitate supravietuieste trei secole datorita calatoriei in timp si il ajuta sa o gaseasca pe femeia din visele sale.

Kim Boong-Do (Ji Hyun-Woo) este un nobil din timpul dinastiei Joseon, de acum aproximativ 300 de ani, care se intampla sa calatoreasca in Seulul din zilele noastre. Kim Boong-Do isi intersecteaza drumul cu Choi Hee-Jin (Yoo In-Na), o actrita ce nu are atat de mult succes si care joaca in prezent rolul reginei In-Hyun in piesa de teatru “New Jang Hee-Bin”. Urmariti serialul pentru a afla daca pe parcurs acesti doi oameni se vor implica intr-o relatie romantica! (Corina Stan)




There are 8 comments

Add yours
    • Stardust

      Sincer, nu stiu daca un sezon 2 ar fi cea mai buna idee. Goryeo e un personaj in sine, daca il scoti din ecuatie, povestea in sine devine ceva mai banala. Probabil din cauza asta sezonul 2 din varianta originala chineza a fost un mare esec.

      Eu, personal, n-am avut o problema cu finalul deschis pentru ca mi-a dat o urma de speranta – in viata viitoare o sa le iasa :)) Adica a fost incheiat elegant, nu lasat in coada de peste.

      Dar si mie mi-ar placea mult ori un episod special-epilog, ori un film standard de 90 de minute care sa se termine cu un happy-end clar.

    • Han Sarang

      Scarlet Heart ne-a placut si noua foarte mult desi eu, personal, nu am agreat neaparat finalul deschis al serialului. Despre un sezon 2 nu stiu sincer ce sa iti spun. Cred ca s-a spus tot ce se putea spune in serialul difuzat pana in prezent. Nu sunt neaparat “fana” intorsaturilor de situatie, revenirilor si “complicatiilor”. Imi plac mai degraba lucrurile clare din capul locului si certe. Poate un episond explicativ ar fi fost mai potrivit, cu un happy ending clar si “curat”. Repet, este doar o parere personala, nimic mai mult. ^^

    • Han Sarang

      Pe Lee Joon Gi il putem vedea momentan in “Criminal Minds/크리미널 마인드”, asa ca ne putem consola cu acest aspect, ma gandesc, pana se va lua o decizie legata de realizarea unui Sezon 2 pentru “Scarlet”. 🙂

  1. Cella

    Lee joon Gi i-si interpreteaza rolurile foarte bine in toate filmele pe care le joaca dar in Scarlet este magnific si credeti-ma ca am vizionat acest film de multe ori, aci se intrece pe el insusi.Poate si decorurile il ajuta si IU care de asemeni i-si interpreteaza rolul foarte bine.Este un serial de care pur si simplu te indragostesti.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.