a53dedcd225c23430883b620a9baaf8e

Mostenitorul Samsung, Lee Jae-yong, condamnat la 5 ani de inchisoare

O instanta inferioara din Seul l-a condamnat astazi (25.08.2017) pe vice-presedintele Samsung Electronics, Lee Jae-yong, la 5 ani de inchisoare, gasindu-l vinovat de dare de mita, delapidare si alte acuzatii in scandalul de coruptie care a dus la destituirea fostei presedinte, Park Geun-hye.

Curtea Districtuală Centrală din Seul a dat verdictul, declarand ca se presupune ca Lee a fost implicat in furnizarea de catre Samsung  a 7,2 miliarde de woni (6,38 milioade de dolari) in mita pentru pregatirea ecvestra a fiicei lui Choi Soon-sil, vechea prietena si confidenta a presedintei Park.

De asemenea, Lee a fost condamnat pentru delapidare, ascunzand averile de peste hotare si pentru incalcare de juramant.

Procurorii au cerut pentru Lee un termen de condamnare de 12 ani sub acuzatia ca a oferit sau a promis 43,3 miliarde de woni (38 de milioane de dolari) pentru a primi acordul guvernului pentru o fuziune intre doua filiale Samsung, in termeni meniti sa ii sporeasca controlul asupra intregului imperiu Samsung.

Lee, care se afla sub ancheta inca din februarie, a negat toate acuzatiile. Prin urmare, este de asteptat ca  acesta sa atace decizia in instanta.

Sursa: english.yonhapnews.co.kr

Traducator: AleMiRa

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.