Kakao si Samsung fac echipa in sectorul IA

Kakao, detinatorul celei mai importante aplicatii de mesagerie mobila din Coreea de Sud, a anuntat, pe 14 septembrie, ca a colaborat cu gigantul tehnic Samsung Electronics in sectorul inteligentei artificiale (IA), pentru a progresa  in aceasta industrie, informaza Yonhap, site-ul agentiei nationale de presa sud-coreene.

Potrivit sursei ciate, reprezentantii Kakao sustin ca Kakao I, platforma IA a companiei, va fi integrata cu programul de recunoastere vocala Samsung, Bixby, pentru a permite mai multor utilizatori sa experimenteze mai bine tehnologia.

“Cooperarea cu Samsung Electronics arata ca serviciul Kakao are un avantaj competitiv si o crestere potentiala a Kakao I”, a declarat Rim Ji-hoon, CEO al Kakao, intr-un comunicat de presa. Rim a mentionat, totodata, ca intentioneaza sa extinda cooperarea cu Samsung si in alte sectoare, cum ar fi Internetul Obiectelor.

Kakao, care a lansat diverse servicii multumita celor 38 de milioane de utilizatori locali ai mesageriei mobile KakaoTalk, spera ca prin acest parteneriat sa aduca imbunatatiri serviciilor oferite.

Bixby este sistemul de recunoastere a vocii bazat pe invatare profunda, care ii permite sa comunice mai bine cu utilizatorii pe masura ce acumuleaza date. Compania a lansat o versiune in limba engleza in Coreea de Sud si Statele Unite in iulie, iar in luna august serviciile au fost extinse in 200 de tari, mai arata sursa citata. (Damian Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.