Intrevedere la nivel inalt pe tema consolidarii dialogului bilateral romano-coreean

Președintele Senatului Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu, a avut pe 13 septembrie o intrevedere cu E.S. Kim Eun-joong, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Coreea in România, informeaza un comunicat de presa citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, discutiile au evidentiat interesul reciproc pentru consolidarea dialogului bilateral, in contextul implinirii a 7 ani de la semnarea Planului Comun de Actiune pentru implementarea Parteneriatului Strategic, Republica Coreea fiind singura tara din Asia cu care Romania a stabilit un astfel de parteneriat.

In cadrul discutiilor, presedintele Senatului a subliniat rolul important pe care îl are diplomatia parlamentara în cadrul Parteneriatului Strategic, ca instrument de promovare a cooperarii la nivel bilateral. Tariceanu a mentionat potentialul investitional semnificativ pe care Romania îl ofera în domenii precum: energie și infrastructura, industria chimica si cea constructoare de masini, IT si agricultura, precum si interesul in cresterea exporturilor romanesti catre piata coreeana, care sa conduca la echilibrarea balantei schimburilor comerciale bilaterale.

Pe lista subiectelor abordate s-a aflat si situatia delicata in care se afla in prezent Peninsula Coreeana, ca urmare a actiunilor repetate cu caracter provocator ale Phenianului. In acest context, ambele parti si-au exprimat preocuparea cu privire la mentinerea pacii si a securitatii in Peninsula, condamnand testele nucleare si cu rachete balistice de diferite tipuri efectuate de Republica Populară Democrata Coreeana, mai arata sursa citata.

Sursa foto: http://www.promptmedia.ro




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.