»ýÁ¸¹è³¶ ÆǸÅÁõ°¡

Kituri de supravieturie in caz de razboi, oferite ca daruri de Chuseok

Cererea de kituri de supraviețuire  în caz de război crește înainte de sărbătoarea anuală de Chuseok, tot mai mulți sud-coreeni fiind îngrijorați de intensificarea tensiunii inter-coreene din peninsulă, potrivit site-ului koreaherald.com.

“A existat o creștere recentă a cererii pentru astfel de truse de supraviețuire”, a declarat Hong Soon Chul, șeful echipei de comunicări de marketing de la E-Bay Korea, pentru The Korea Herald. Oficialul E-Bay a precizat însă că ei nu promovează și nici nu comercializează astfel de produse “deoarece ar putea ridica preocupări inutile”. “Dar cererea este acolo”, a adăugat el.

Cifrele exacte pentru cererea unor astfel de produse pe site-urile locale de comerț electronic din cadrul companiei E-Bay Korea nu sunt disponibile, dar există informatii furnizate de o alta companie de vanzari on-line care sustinea la începutul acestei luni că cererea de kituri de razboi a crescut cu 77%, în timp ce solicitarile legate de radiourile portabile au crescut cu 46% între 2 și 5 septembrie. Coincidenta sau nu, cresterea cererii de kituri de razboi a avut loc in perioada in care regimul de la Pyongyang a efectuat al șaselea test nuclear (pe 3 septembrie – n.r.).

O companie de transport maritim cu sediul în Gangnam, Seul, a livrat truse speciale de supraviețuire angajaților săi pe 22 septembrie, a informat Agenția de știri Yonhap pe 25 septembrie.

Compania a făcut un anunț oficial cerând muncitorilor săi să își ia pachetele care conțin “produse de supraviețuire de urgență necesare în situația actuală din și în afara națiunii noastre”.

Kitul conține un total de 15 lucruri necesare în timpul războiului, cum ar fi rațiile/portiile de luptă, un sac de dormit ușor, un radio cu manevrare manuală, o trusă de prim ajutor și alte produse pentru supraviețuire.

“Am fost confuz (la început, de idee), dar am crezut că nu ar fi rău să avem un kit de supraviețuire a războiului la domiciliu, după ce am urmărit știrile recente”, a declarat un angajat al firmei.

Un număr din ce în ce mai mare de sud-coreeni încarcă, de asemenea, fotografii ale unor truse de supraviețuire pregătite de sine în mediile sociale, potrivit unor rapoarte recente. Mass-media coreeană a numit astfel de oameni ca o nouă generație de “preppers” – o interpretare modernă a “preppers-urilor de azi” din timpul Războiului Rece, mai arata sursa citata.

Ministerul de Interne și Securitate din Seoul recomandă, de asemenea, cetățenilor să pregătească cel puțin un “go-bag” pe familie. Se sugerează ambalarea produselor care pot susține o familie timp de cel puțin 72 de ore.

Reactia sud-coreenilor vine dupa ce ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a amenințat, pe 23 septembrie, că va întreprinde “acțiuni preventive nemiloase” dacă SUA ar prezenta vreun semn de “operațiune de decapitare” față de statul nordic. Intr-o declaratie separata facuta de ministru in reporterilor, acesta a spus că nordul are în vedere detonarea unei bombe cu hidrogen în Pacific.

Președintele american Donald Trump a afirmat că SUA ar putea “distruge în totalitate” Coreea de Nord, dacă aceasta din urma va decide să atace SUA, în timpul discursului său la Adunarea Generală a ONU din 19 septembrie.
Coreea de Nord a tras cu strictețe o rachetă balistică asupra Japoniei pe 15 septembrie, al șaselea experiment nuclear, în contradicție clară a retoricii lui Trump și a noului set de sancțiuni ale Consiliului de Securitate al ONU împotriva regimului său.
Chuseok este sărbătoarea tradițională a recoltei din Coreea de Sud. Este ceva obișnuit ca firmele de aici să distribuie cadouri angajaților săi înainte de sărbătoarea Chuseok, insa cadourile sunt de obicei pachete cu alimente sau o cutie plină de produse de igienă. (Daniela Elena Iscu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.