AEN20171030010800315_02_i

Incepe numaratoarea inversa a 100 de zile pana la Jocurile Olimpice de Iarna din 2018

Deoarece numaratoarea inversa de 100 de zile pana la Jocurile Olimpice de iarna din PyeongChang din 2018 se afla dupa colt, Ministerul Culturii pregateste o mare varietate de evenimente culturale si de divertisment pentru a starni starea de spirit festiva, informeaza agentia de stiri Yonhap.

Conform sursei mentionate, oficiali din Ministerul Culturii, Sportului si Turismului au declarat luni, 30 octombrie, ca odata cu sosirea tortei olimpice in Coreea pe 1 noiembrie se vor organiza evenimente de arta si divertisment la nivel national, in colaborare cu Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice.

Gwanghwamun Plaza, din centrul orasului Seul, va fi locul principal pentru un festival saptamanal, ce include un concert K-pop ce va avea loc miercuri si la care vor lua parte trupe celebre la nivel mondial precum BTS, TWICE si EXO, precum și “Passion.Connected”, un spectacol urias de arta media gazduit pe fatada Gwanghwamun si o expozitie de arta media organizata de renumitul artist Lee Lee-nam, ambele desfasurate in perioada 2-7 noiembrie.

O expozitie de arta intitulata “All Connected” va fi prezentata in Olympic Park din estul orasului Seul luna viitoare si va cuprinde 208 lucrari colaborative ale artistilor sud-coreeni si ale publicului. Lucrarile vor oferi informatii participantilor despre desfasurarea cu succes a evenimentului sportiv la nivel mondial.

Arhiva cinematografica coreeana din Seul va difuza, in perioada 1-5 noiembrie, 23 de filme sportive ce au fost recomandate de 21 de tari care participa la Jocurile Olimpice.

“2017 Dream Concert in PyeongChang”, un alt concert K-pop, va avea loc sambata, 4 noiembrie,  la Olympic Plaza din orasul gazda PyeongChang si va fi primul eveniment de divertisment de mari dimensiuni in locul unde se vor desfasura ceremoniile de deschidere si de închidere .

Programul “World Culture Collage”, care a vizitat 17 orase din Coreea incepand cu sfarsitul lunii septembrie, va continua pana la inceputul lui noiembrie. Programul invita corpurile diplomatice straine din Coreea sa-si introduca artistii si cultura unica coreenilor pentru a spori intelegerea reciproca.

Agentia de stiri mai informeaza ca Seoul Lantern Festival de anul acesta, care se va desfasura la Cheonggyecheon, va lumina orasul in perioada 3-19 noiembrie cu o tema olimpica. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.