AEN20171101007452315_01_i

Procurorii solicita pedeapsa cu 10 ani de inchisoare pentru fondatorul Lotte

Procurorii au cerut miercuri, 1 noiembrie, pedeapsa cu 10 ani de inchisoare si o amenda de 300 de miliarde de dolari pentru fondatorul grupului Lotte Shin Kyuk-ho pentru delapidare de fonduri, incalcarea increderii si alte acuzatii, informeaza agentia nationala de stiri Yonhap.

Conform sursei citate, Shin, in varsta de 95 de ani, a fost acuzat in octombrie 2016 pentru o serie de nereguli in materie de management, incluzand ordinul catre Lotte de a plati un total de aproximativ 50 de miliarde de woni drept salarii membrilor familiei care nu au lucrat niciodata pentru companie.

Shin a fost, de asemenea, acuzat de transferul actiunilor sale, la valoarea nominala, prin Lotte Holdings din Japonia catre membrii familiei pentru a ajuta beneficiarii sa evite aproximativ 70 de miliarde de woni in taxele cadou. Totodata, el a fost acuzat de incalcarea increderii provocand pierderderi oferindu-i amantei dreptul de a executa concesii la cinematografele Lotte Cinema.

“Avand in vedere statutul si rolul sau in acest delict si amploarea profiturilor pe care le-a obtinut direct sau prin intermediul membrilor familiei, o pedeapsa penala severa este inevitabila pentru el, chiar daca varsta sa este una avansata si conditiile de sanatate sunt precare”, au afirmat procurorii.

Procurorii au mai spus ca Shin a conspirat cu fiul sau care este si presedintele Lotte, Shin Dong-bin, pentru comiterea acestor delicte.

Dar avocatul lui Shin sustine ca membrii familiei, inclusiv Shin Dong-joo, fostul vicepresedinte Lotte Holdings, au primit salarii deoarece compania nu le-a platit dividende, chiar daca au investit o multime de bani in filialele coreene Lotte si au contribuit la dezvoltarea lor .

Avocatul a mai spus ca taxele de evaziune fiscala care implica un transfer de actiuni de acum zece ani nu ar trebui evaluate pe baza standardelor actuale. Avocatul a indurat indulgenta, cerand instantei sa permita batranului Shin sa iasa din afaceri in liniste, fara ca patriotismul sau si filosofia sa de management sa fie afectate.

Shin, asezat intr-un scaun cu rotile, a afirmat in declaratia sa finala ca este important, desigur, sa plateasca salariile membrilor familiei sale pentru ca au lucrat pentru companie.

Saptamana trecuta, procurorii au cerut si 10 ani de inchisoare pentru fiul sau si totodata presedintele grupului Lotte Shin Dong-bin, un mandat de cinci ani pentru fiul sau Shin Dong-joo si sapte ani pentru fiica sa Shin Young-ja si amanta Seo Mi-kyung pe fondul unor acuzatii similare.

Potrivit Yonhap, aceste delicte au iesit la suprafata in timpul unei lupte intre cei doi fii ai lui Shin pentru conducerea grupului. (Corina Stan)
There is 1 comment

Add yours
  1. Cristescu P. Radu

    Chiar este trist sa auzi asa ceva : tatal impreuna cu cei doi fii si cu fiica, sa fie asvarliti dupa gratii. Plus amanta. Parca ar reinvia Joseonul.
    Dar ce-i cu amanta ? Chiar era amanta boss-ului, acum este in varsta de 95 de ani ?
    Incrancenarea dintre frati, inceputa cu Abel si Cain, continua si in zilele noastre si nu numai la chaeboli ci si la oamenii de rand. Dumnezeu si Zeii sai ne-au lasat o lume cam cruda.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.