AEN20171127009000320_01_i

Pocheon devine un oras din ce in ce mai popular printre vizitatorii straini

Pocheon, provincia Gyeonggi, este un loc bine-cunoscut pentru o excursie printre rezidentii din Seul si din zonele limitofe, dar incepe sa atraga un numar din ce in ce mai mare de straini care cauta diversitate in materie de excursii.

Accesul sau facil, de obicei o ora de mers cu masina din capitala, in functie de conditii, accentueaza atractia pentru oamenii care doresc sa se bucure de natura si traditiile coreene la maxim.

Transformarea sezoniera a orasului, cum ar fi a Muntelui Myeongseong, care imbraca o mantie alba la inceputul iernii, este o atractie majora, mai ales pentru ca este acompaniat de o abundenta de lucruri pe care turistii straini le pot experimenta pentru prima data.

Muntele  Myeongseong

Sticla in nuante de  argintiu si auriu pastreaza acest munte la 923 de metri deasupra nivelului marii. Aici se spune ca Gung Ye, regele din Goguryeo, a plans din tristete din cauza prabusirii regatului sau. Reflectand aceasta poveste, i sa dat numele muntelui  care, in caractere chinezesti  inseamna a plânge.

La fel ca Pocheon, munte ce găzduieate ponderea festivalurilor este accesibil. Chiar si copiii mici pot urca cu usurinta la inaltimi, iar diferitele cascade le vor capta pe parcurs atentia.

Lacul Sanjeong

Vizitatorii care prefera o plimbare linistita se vor bucura de o drumetie de-a lungul lacului Sanjeong. Exista o poteca de-a lungul lacului, iar tarmurile sunt impanzite cu mici cafenele, unde te poti bucura de o ceasca de cafea sau ceai acompaniata de o priveliste uimitoare.

La capatul digului, care are cea mai buna vedere, se afla locul in care fondatorul Coreei de Nord, Kim Il-sung, avea o casa de vacanta. Lotul de panant este acum gol, dar inca exista atractii notabile.

Art Valley

Ceea ce a fost  odata o cariera a fost transformata intr-un spatiu de arta. Se spune ca Pietrele Pocheon, cunoscute pentru modelele lor unice de granit, au fost utilizate pe scara larga ca material de constructie reprezentativ al tarii in anii 1960, cand un astfel de material era foarte solicitat in perioada industrializarii rapide. Biroul prezidential Cheong Wa Dae, Adunarea Nationala si Curtea Suprema sunt unele dintre structurile care au fost impodobite cu pietre Pocheon din aceasta zona.

Dupa ce toate pietrele au fost dezgropate, zona a fost abandonata si uitata, pana in 2003, cand a inceput sa genereze interes, conducand astfel la infiintarea in 2009 a Valei Art Pocheon.

Pentru a facilita urcarea dealului abrupt spre Lacul Cheonju a fost construit un fel de trenulet. Odata ajunsi un varf, turistii se pot bucura de privelistea unei ape de culoarea jadului, pietre si roci unice in forma.

Se spune ca lacul de 20 de metri adancime are una din cele mai curate ape din imprejurimi si este populat de raci, salamandre coreene si prevusti.

In aceasta zona a fost filmata faimoasa drama “The legend of the blue sea”, ceea ce a atras multi turisti straini. Aici au loc spectacole si expoziții care merita vizitate. Valea Art este, de asemenea, listata ca o atractie turistica a provinciei Gyeonggi aflata in top 10.

Sansawon

Fie ca va place sau nu, lichiorul este profund inradacinat in cultura coreeana. Sansawon este un spatiu cultural unic, bazat pe lichior, construit de o companie locala de fabricare a berii. Locul a fost facut mai degraba pentru ca oamenii sa poata experimenta cultura, decat sa se imbete.

In gradina casei construita in stilul coreean traditional sunt sute de vase cam de inaltimea unui barbat. Sunt organizate tururi in grup pentru a oferi vizitatorilor ocazia de a degusta  si de a experimenta procesul de preparare.

Podelele sunt deosebit de interesante. In functie de anotimp se pot degusta diferite gustari si feluri de mancare care sunt insotite de diverse tipuri de bauturi alcoolice.

‘Idong Galbi’

Strada “Idong Galbi” din Pocheon este indeajuns pentru a face a asocial orasul cu coastele scurte si marinate de vita.

Abundenta coastelor scurte poate fi lpusa pe seama existentei atator baze militare in oras. Preparatul isi incepe istoria undeva la sfarsitul anilor 1950, cand carnea marinata a fost vanduta soldatilor si persoanelor care le-au vizitat. Incepand cu anii ’70, restaurantele au inceput sa se deschida unul cate unul. Acum, autobuzele turistice incarcate complet vin pentru a oferi oamenilor o sansa de a experimenta gustul acestui preparat.

O cerere pentru informarea turistilor despre cel mai bun restaurant “Idong Galbi” a fost refuzata la un stand de informare turistica din Muntele Myeongseong, iar  locuitorii nu au fost nici ei de mai mare ajutor, spunand ca cel mai bun este restaurantul initial condus de “Bunica Kim”, si din moment ce nimeni nu stie la care se refera, este in esenta un mod jovial de a spune ca fiecare restaurant este bun.

Se spune ca fiecare restaurant are propriul sau mod de a marina carnea, facand experienta culinara variata si mult mai placuta.

Sursa: Yonhp

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.