unnamed

Imaginile comparative dovedesc cat de mult s-a schimbat Seoulul in ultimii 30 de ani

Seul este un oras frumos, o destinatie internationala cu tot ce si-ar putea dori un turist.

Orasul este acum casa a numeroase vedete k-pop, acesta detinand acum o mare parte din magia industriei muzicale sud-coreene.

Dar Seoulul nu a fost intotdeauna orasul luminilor puternice si al marilor vedete. Orasul s-a dezvoltat cu o viteza uimitoare incepand cu anul 1960 si a trecut prin unele incercari majore in procesul de dezvoltare.

Fotografiile din Seoulul anului 1987, care au fost plasate alaturi de recentele fotografii din 2017, evidentiaza cat de mult s-a schimbat orasul, inclusiv arhitectura, cultura si societatea.

Anul 1987 a fost unul turbulent pentru Seul, a fost anul Miscarii democratice din iunie. Miscarea a constat in 20 de zile de manifestari democratice in masa, demonstratii si proteste, care au dus la ciocniri intre civili, politie si armata.

Protestul a dus, in cele din urma, la regimul militar condus apoi de Chun Doo Hwan, reinstaurand armata si acceptand cerintele cheie ale demonstrantilor privind alegerile libere.

Myeongdong, acum o destinatie majora de shopping pentru milioane de turisti si coreeni, a fost atunci o scena pentru o lupta politica in care s-au utilizat gaze lacrimogene.

Doua fotografii suprapuse una peste alta dezvaluie cum s-a schimbat Seoul de-a lungul timpului si cum si-a conservat istoria, chiar daca unele cladiri vechi au fost renovate si folosite in alt scop.

De asemenea, imaginile arata cat de mult s-a schimbat estetica orasului. In pregatirea pentru Jocurile Olimpice din 1988, au avut loc schimbari majore in Seul, printre care demolarea podurilor si a drumurilor aferente.

Punctele centrale ale orasului care au fost atunci locatii cheie pentru proteste sunt acum centre culturale pentru evenimente publice precum concertele K-Pop.

Este uimitor cat de mult sa schimbat Seoul de-a lungul anilor si cum continua sa se dezvolte fara incetare.

Sursa: Koreaboo

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.