29

Locatii din serialele coreene ce au devenit atractii turistice

Ati avut vreodata senzatia ca sunteti si voi pe platourile de filmare in timp ce va uitati la serialele sud-coreene preferate?

Coreea de Sud, o tara cu o cultura bogata, mancarea uimitoare si privelistile uluitoare, atrage in fiecare an un mare numar de turisti, dintre care multi sunt fani inraiti ai K-dramelor. Pentru cei care in momentul in care vizionati serialele, aveti impresia ca sunteti teleportati in locul unde au fost filamte scenele, iata ca veti avea ocazia sa vedeti pe viu unele dintre aceste locatii, asta daca veti ajunge in Coreea de Sud.

In cele ce urmeaza, cu ajutorul celor de la koreaboo.com va prezentam 17 astfel de zone in care s-au filmat  unele drame coreene.

  1. Gukje Market – din filmul “Gukje Market”

Piata Gukje este una dintre cele mai mari piete din Busan, Coreea de Sud. Piata a fost initiata de refugiații care au ajuns in Busan in timpul Razboiului coreean si a servit ca platou de filmare pentru filmul “Gukje Market|, devenind in prezent o destinatie turistica atat pentru coreeni, cat si pentru straini.

  1. Plaja Jung Dong Jin – din drama “Sandglass”

Plaja Jung Dong Jin este unul dintre cele mai populare locuri pentru a vedea rasaritul soarelui. A fost prezentata in drama “Sandglass” filmata in 1995, care a fost cea mai faimoasa drama a timpului. Desi plaja este destul de mica, de obicei este plina de oameni care vin sa vada cum soarele se ridica din mare.

  1. Plaja Joomoonjin – din serialul “Goblin”

Plaja Joomoonjin a devenit una dintre cele mai iubite plaje din Coreea dupa ce a fost filmata faimoasa drama “Golblin”. Plaja Joomoonjin nu este foarte departe de plaja Jung Dong Jin, locul unde puteti vedea frumosul rasarit de soare si, astfel, puteti avea parte de un moment memorabil, asemeni personajelor din serial.

  1. Huam 108 Stairs – din drama “What Happened In Bali”

Huamdong 108 Stairs este un loc popular printre platourile de filmare ale serialelor si filmelor. Una dintre cele mai faimoase drame ce a folosit scarile sale a fost “What Happened In Bali”, in care restaurantul mamei lui So Ji Sub a fost amplasat direct de pe faimoasele trepte.

  1. Yeouido Park – din filmul “The Host”

Parcul Yeouido de pe raul Han este unul dintre cele mai populare locuri din Seoul, atat pentru sportivi, cat si pentru petrecerea timpului liber. Filmul “The Host” a fost filmat aici, speriind pe toata lumea cu aceasta creatura ingrozitoare, distrugand un loc atat de obisnuit, dar frumos, care este vizitat in fiecare zi.

  1. Namsan – din filme si k-drama printre care “My Name Is Samsoon”, “My Love from the Stars” si “Boys Over Flowers”

Namsan, situat in centrul orasului Seoul, este unul dintre cele mai faimoase locuri de vizitat atat pentru coreeni, cat si pentru straini. Multe drame si filme sunt filmate in mod regulat in zona Namsan, datorita privelistii frumoase din timpul noptii si vibratiei unice.

  1. Cheonggyecheon – din diferite drame, inclusiv “Cold Eyes”, “Jeon Woo Chi”, “Athena” si “Iris”

Cheonggyecheon este un rau care curge prin Seul. Acesta este un loc popular pentru locuitorii si turiștii care doresc sa aiba un timp linistit pentru odihna si pentru a scapa de agitatia si aglomeratia orasului.

  1. Wolmido – din “Descendants of the Sun”

Wolmido este o insula situata in Incheon, Coreea. Nu este foarte departe de Seoul si are un parc tematic destul de mare, care atrage multi vizitatori. Multe drame si filme sunt filmate aici.

  1. Jeju Salt Beach –din “Missing 9”

Insula Jeju are numeroase plaje celebre si Jeju Salt Beach este una dintre ele. Aici puteti vedea peisaje frumoase si valurile inspumate pe tot parcursul anului.

  1. Lotte World – din drame care includ “Stairs to Heaven”, “Athena” si “Perfect the Boss”

Lotte World este un parc tematic situat in Seoul, care a fost deschis in 1989. Parcul este iubit de coreeni si de turisti pe tot parcursul anului, cu atractiile sale interioare si din aer liber. Fireste, acesta este un loc popular pentru multe k-drame si filme filmate coreene.

  1. Insula Nami – din serialul “Winter Sonata”

Insula Nami este un loc turistic renumit, situat in Chuncheon, Coreea. Metasequoia din Insula Nami este renumita pentru copacii perfect aliniati, care ii intampina pe toti sa faca o plimbare linistita.

  1. Suncheon Drama Set – din “Baker Kim Tak Goo”

Suncheon Drama Set este un platou de filmare in aer liber care reproduce strazile din Coreea din anii ’60 pana in anii ’80. Multe drame si filme sunt filmate aici pentru a arata spectatorilor cum ar fi sa traiasca in Coreea din acele zile.

  1. Coffee Prince Café – din drama “Coffee Prince”

“Coffee Prince” a fost un mare succes in anul 2007. Puteti vizita acum magazinul de cafea unde Gong Yoo si Yoon Eun Hye si-au gasit adevarata dragoste si care se afla in Buamdong, Seul.

  1. Hanmi Bookstore – din “Goblin”

Hanmi Bookstore este o mini-librarie care a fost deschisa in 1955, localizata in Incheon, Coreea. Aceasta mini-librarie este iubita de toti cei care o viziteaza pentru interiorul sau confortabil si exteriorul stralucitor de galben. Locatia a aparut in drama “Goblin” si de atunci a devenit un loc de vizitat pentru iubitorii de K-drame.

  1. Petite France – din “My Love From the Stars”

Petite France este un mini-sat compus din 16 cladiri adorabile in stil frantuzesc, care arata exact ca un mic oras din Franta adus direct in Coreea de Sud.

  1. Korean Folk Village – din drame ce includ “The Moon Embracing the Sun” si “Sungkyunkwan Scandal”

Korean Folk Village este un sat care recreeaza cladirile si mediul dinastiei Joseon. Aici sunt filmate cele mai multe drame si filme care evoca perioada din timpul dinastiei Joseon. In plus, exista programe educationale desfasurate pe tot parcursul anului, in urma carora puteti afla informatii despre cultura traditionala coreeana.7

17. DDP – din seriale precum “My Love From the Stars” si “She Was Pretty”

DDP este un acronim pentru Dongdaemoon Design Plaza, iar locatia este unul dintre cele mai vibrante locuri din Seul. Este o zona unde au loc pe tot parcursul anului spectacole legate de proiectare, expozitii si prezentari, inclusiv Seul Fashion Week.

Daca aveti norocul de a ajunge in “Tara Diminetilor Linistite”, nu ratati ocazia de a vizita locurile prezentate mai sus! (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.