6 feluri de mâncare găsite la magazin pe care trebuie să le încercați când vizitați Coreea

Dacă există lucruri pe care coreeni le iubesc enorm sunt, în primul rând, magazinele de cartier și, în al doilea rând, amestecul de diferite lucruri – exact precum bibimbap (비빔밥).

Magazinele de cartier se găsesc aproape la orice colț de stradă în Seul, ceea ce este mai mult decât excepțional, având în vedere că mâncarea este practic sfântă pentru studenți (și oamenii leneși) din întreaga țară. Dar pentru cei care merg în Coreea pe o durată scurtă de timp, vizitarea acestor magazine și degustarea mâncării de acolo este o experiență de neratat!

De la intrarea într-unul dintre magazinele cu aer condiționat și alegerea ingredientelor de pe rafturile nenumărate, pline de snacks-uri, supe instat (ramyun – 라면) și o varietate de băuturi, la așezarea afară la o masă și pregătirea acestor nebunești mâncăruri, va fi o experiență de neuitat. În plus, gura (și portofelul) vă vor mulțumi că le-ați oferit o astfel de oportunitate.

Să nu uitați să încercați următoarele preparate când vizitați Coreea sau, după poibilități, le puteți pregăti cu ingredientele găsite la cel mai apropiat magazin asiatic!


1.  Brânză cu căpșune și Bingsu (빙수)

Bingsu, un desert popular înghețat, este desertul național al Coreei, însă prea multe vizite cafenelei Sulbing vă vor goli portofelul. Dacă mergeți în Coreea vara (sau chiar și iarna) și nu vă permiteți să cheltuiți foarte mult, încercați această rețetă simplă.

Combinația dintre tarta cu căpșune (bingsu) și gustosa înghețată de cremă de brânză va fi cel mai bun desert pentru a hrăni acea poftă de ceva dulce.

Ingrediente: CS25 Strawberry Buffet bingsu, înghețată Cream Cheese.

Mod de preparare: Amestecați totul într-un bol sau puteți adăuga înghețata în recipientul unde a fost bingsu după ce mâncați puțin din el, și cam asta e tot!


2. Ramyun Omori Budaejjigae (부대찌개)

Un alt preparat creat în Coreea, Budaejjigae (tocană a bazei militare) este una dintre acele feluri de mâncare ce combină o varietate de ingrediente pentru a crea o mâncare perfectă.

Acest preparat a fost creat după războiul coreean când oamenii erau nevoiți să se bată pentru mâncare.  Rezultatul a fost combinația surplusului de mâncare din bazele militare ale Statelor Unite – șuncă, hot dog, conserve cu carne de porc și cu fasole – împreună cu tradiționalul kimchi, aroma fierturii de hamsii și gochujang (고추장 – pastă de ardei iute).

Este delicios, iar uneori chiar ne dorim ca un preparat cald să fie doar la câțiva pași de casele noastre. Ei bine, pentru acele momente, acest fel de mâncare este perfect!

Ingrediente: ramyun omori cu kimchi și jjigae, cârnăciori vienezi, tofu și kimchi prăjit.

Mod de preparare: Deschideți recipientul ramyun-ului și adăugați cârnăciorii vienezi, kimchi-ul prăjit și tofu peste tăiețeii uscați, împreună cu conținutul pachețelului din supă. Turnați apă și încălziți la microunde timp de 3 minute.

Sfat: Adăugați și bucățele de brânză!



3. Mojito de limonadă albastră și soju (소주)

Dacă v-ați născut în 1999 sau mai devreme, sunteți norocoși să descoperiți acest preparat (dacă sunteți mai tineri, mergeți mai departe). Prin legea coreeană, oamenii au voie să bea începând cu 1 ianuarie a anului când împlinesc 19 ani, așa că anul 2018 este un an de aur pentru cei din 1999!

Acest amestec de băuturi este revigorant într-o zi sufocantă de vară în Coreea, și puteți să o preparați la cel mai apropiat magazin, împreună cu un ramyun sau un alt snack delicios, care se poate găsi cu ușurință în magazin.

Ingrediente: suc, soju, un pahar cu gheață și limonadă albastră.

Mod de preparare: Turnați un shot de soju în paharul cu gheață, iar sucul și limonada albastră se toarnă în măsuri egale. Amestecați bine înainte de a bea!


4. Mark Meal

Una dintre cele mai faimoase preparate care a ajuns virală pe internetul Coreean, Mark Meal a fost denumit după membrul trupei GOT7.

O fană a lui Mark a creat această specialitate în ideea de a-i răspândi numele, având un mare succes. Odată ce preparatul a devenit viral, fiecare vloger cunoscut de mukbang (먹방) de pe YouTube și AfreecaTV au început să se filmeze mâncându-l.

Merită toată atenția, din moment ce e și așa de bun!

P.S: Doar în cazul în care nu mâncați acest preparat pentru o provocare, împărțiți cu un prieten. Porția este foarte mare!

Ingrediente: Tteokbokki (떡볶이) instant, spaghete instant, fâșii de brânză, cârnați.

Mod de preparare: Pregătiți spaghetele instant, împreună cu cutia de tteokbokki instant. După ce ambele au fost gătite, adăugați sosurile respective și transferați spaghetele în recipientul tteokbokki-ului. Adăugați fâșiile de brânză deaspura, împreună cu bucățelele de cârnați. Apoi, băgați totul la microunde. Serviți-l cât este fierbinte!




5. Tăieței super picanți cu branză și kimbab (김밥)

Fără îndoială, este una dintre cele mai populare preparate din Coreea, ce combină cei mai picanți tăieței, brânză și triunghiul de kimbab.

Ingrediente: Tăieței super picanți, triunghiul de kimbab (tonul cu maioneză este cel mai bun!), fâșii de brânză.

Mod de preparare: Pregătiți tăițeii super picanți, turnând apă fierbinte peste ei. Așteptați 3 minute ca tăiețeii să se înmoaie, apoi scurgeți 90% din apă. Adăugați sosul, pachețelul în plus și fâșiile de brânză. Amestecați bine înainte de a mânca! După ce ați mâncat aproximativ jumătate din tăieței, adăugați triunghiul de kimbab și puneți-l la microunde pentru un minut. Nu numai că va ameliora gustul de picant, dar, de asemenea, va servi drept o super delicioasă combinație de tăieței și orez!

Sfat: Dacă nu puteți să suportați picănțeala, adăugați numai o jumătate din pachetul de sos (sau adăugați mai multă brânză).



6. Tocană cu gomtang (곰탕) și mandu (만두)

Îl găsiți cu ușurință la magazin și este perfect pentru zilele figuroare, atunci când vreți numai să vă umpleți stomacul!

Coreenii iubesc supele, iar gomtang-ul nu face excepție. Gomtang este o delicioasă supă din carne de vită, făcută prin fierberea diferitelor bucăți de carne. Prin adăugarea de mandu (găluști), acest preparat este cel mai bun!

Ingrediente: Supă gomtang, mandu înghețat.

Mod de preparare: După ce ați pus toate ingredientele în recipientul cu gomtang, puneți totul la microunde pentru încă 2 minute. Veți avea imediat o tocană aburindă de gomtang cu mandu!


Lăsați-vă creativitatea să vorbească de la sine și încercați să vă creați propriile preparate cu ingrediente alese din aceste magazine.  De asemenea, după ce încercați aceste felurile de mâncare, nu uitați să vă bucurați de tot ce vă poate oferi Seulul în afara magazinelor!

Vă urăm poftă bună și o vacanță pe cinste, pentru cei care urmează să viziteze Coreea!

Sursa: soompi.com

Traducerea: Elena Rădulescu




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.