Coreea de Sud a decis să prelungească acordul privind schimbul de informații cu Japonia

Coreea de Sud a decis să prelungească acordul de schimb militar de informații cu Japonia, timp de încă un an, pentru a intensifica cooperarea cu privire la denuclearizarea Coreei de Nord și a păcii regionale, a declarat Ministerul Apărării, miercuri.

Cele două țări au semnat pactul, numit Securitatatea Generală a Acordului de Informațiilor Militare, în noiembrie 2016. Acesta este prelungit automat dacă niciuna dintre cele două părți nu decide să îl încheie cu 90 de zile înainte de sfârșitul unui an.


“Poziția noastră este să menținem acordul bazat pe o analiză cuprinzătoare a situației de securitate a Peninsulei Coreene”, un oficial al ministerului a declarat.

Aceasta a fost concluzia ce denotă că este necesară comunicarea strategică dintre Seul și Tokyo în procesul de urmărire a denuclearizării Nordului și a păcii în regiune, conform oficialilor.

Relațiile inter-coreene au progresat într-o manieră dramatică, față de situația de la începutul acestui an, culminând în summit-urile din lunile aprilie și mai, dintre președintele sud-coreean Moon Jae In și liderul nord-coreean Kim Jong Un. Al treilea summit urmează să aibă loc în Phenian, luna viitoare.

Cele două țări rămân în răzoi, tehnic, având în vedere că Războiul Coreean s-a terminat cu un armistițiu, nu cu un tratat de pace.

Sursa: koreaherald.com

(Traducerea: Elena Rădulescu)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.