peste

6 alimente coreene stradale perfecte pentru vremea rece

Iarna se apropie cu pași repezi și în cele din urmă este timpul să vă răsfățați cu alimente coreene stradale calde și delicioase. Aceste gustări sunt o tradiție în Coreea și te vor încălzi în vremea rece. Nu numai că sunt delicioase, dar și extrem de accesibile!

1. Supă cu prăjitură de pește (Odengguk)

Odengguk este perfect pentru zilele mai reci. Pâinea caldă și sănătoasă se îmbină perfect cu prăjiturile de pește. Această gustare consistentă este atât ieftină, cât și delicioasă! Este, de asemenea, un mare compliment pentru prăjiturile coreene de orez picant (tteokbokki).

2. Cartofi dulci copți (Gungoguma)

Gungoguma este extrem de popular în serile reci. Această gustare sănătoasă și delicioasă este înfășurată în folie de aluminiu și coaptă în foc mic până se gătește perfect. Luând o mușcătură dintr-un gungoguma vă va menține cald în timpul iernii.

3. Clătită cu zahăr și scorțișoară (Hotteok)

Hotteok este dulce și perfect pentru a tolera iarna friguroasă. Aceste tratamente sunt cele mai bune atunci când se servesc tuburi fierbinți. Combinația de aluat  și umplutura lipicioasă făcută din miere, zahăr brun, nuci și scorțișoară, vă va face să vă îndrăgostiți de hotteok.

4. Produse de patiserie umplute cu fasole roșie (Bungeoppang)

Această gustare în formă de pește poate fi cel mai frecvent vândut aliment stradal din Coreea. Partea exterioară, aurie, este făcută din făină, în timp ce umplutura caldă și dulce este făcută din fasole roșie delicioasă. Această gustare nu este extrem de gustoasă.

5. Chiflă la aburi (Hoppang)

Aceste chifle gustoase sunt o gustare perfectă în timpul iernii. Vândute în magazinele convenționale, ele sunt ușor de achiziționat și sunt extrem de delicioase! În timp ce toate hoppang-urile arată la fel în exterior, există o varietate largă de umpluturi din care puteți alege, de la aroma clasică de fasole roșie până la pizza!

6. Castane prăjite (Gunbam)

Vânzătorii de stradă încep să vândă gunbam în sezonul de  toamnă. Aceasta este o gustare ce ar trebui sa o încercați atunci când sunteți în Coreea! Perfect prăjit până la maro auriu și licitație, acest aliment sănătos vă va surprinde cât de gustos este!

Toate aceste gustări par deosebit de bune și mi-aș dori mult să le încerc , voi?

Sursa: allkpop.com

Traducător : Mădălina Dima




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.