Light trails above buildings

Coreea de Sud lansează astăzi tehnologia 5G

Trei dintre cele mai mari companii de telecomunicații din Coreea de Sud – SK Telecom Co., KT Corp. și LG Uplus Corp. – lansează astăzi primul serviciu comercial global de tehnologie 5G în întreaga țară, oferind utilizatorilor o viteză super-rapidă a internetului mobil și o experiență mobilă fără precedent.

Liderul industrial SK Telecom a declarat joi, că va oferi servicii comerciale 5G clienților corporativi din sectorul de producție începând cu 1 decembrie. Serviciul 5G pentru clienții corporativi include un pachet de router mobil, servicii de comunicații precum și alte soluții. Taxele variază pentru fiecare client corporativ care beneficiază de servicii personalizate.

SK Telecom a declarat că serviciul său de rețea de 5G asigură suportul rețelei de inteligență artificială (AI), securitate înaltă și viteza rapidă a internetului. Rețeaua AI permite, în special, menținerea unei calități ridicate a comunicațiilor bazate pe predicția exactă a timpului și locației cu trafic excesiv.

LG Uplus este, de asemenea, așteptat să arate noile sale tehnologii de calcul și de rețea prin introducerea serviciului 5G sâmbătă în Seul și în zonele înconjurătoare, precum și în alte orașe importante. Compania va lansa primul serviciu prin intermediul routerelor 5G și intenționează să ofere servicii mai diverse prin intermediul telefoanelor smartphone începând luna martie a anului viitor.

Lansarea comercială vine după ce LG Uplus a înființat 4.100 de stații de bază 5G în 11 orașe din întreaga țară, inclusiv Seoul, Incheon și cele din provincia Gyeonggi din octombrie. Operatorul wireless planifică să înființeze mai mult de 7000 de stații 5G până la sfârșitul acestui an și să asigure o acoperire a serviciilor 5G în întreaga țară până în martie, când se așteaptă ca serverele care susțin tehnologia 5G să se extindă.

Deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchangș sursa: olympic.org

Coreea de Sud a testat în premieră mondială, tehnologia 5G în cadrul jocurile olimpice de iarnă de la PyeongChang.

Imaginea porumbelului de la  la jocurile de iarnă  a însemnat mai mult decât un simbol al păcii în acest an. Torța olimpică transportată prin Seul de către o dronă, este declarația Coreei de Sud de a aduce tehnologia viitorului în viețile noastre. Imaginea senzațională a porumbelului a fost alimentată de o tehnologie mai puțin plină de farmec, dar cu implicații mult mai puternice: 5G, o conexiune mobilă care promite viteze de procesare a datelor de 100 de ori mai repede decât predecesorul său, LTE de a patra generație. Coreea de Sud, deja unul dintre liderii lumii în viteza internetului, speră că adoptarea la nivel național a 5G va stabili un precedent pentru modul în care tehnologia va schimba viața de zi cu zi din întreaga lume.

Pentru societate, aceasta înseamnă mult mai mult decât viteze rapide ale internetului. Kwak Phil Geun, cercetător la laboratorul de testare din Coreea, spune că 5G va fi tehnologia de bază a infrastructurii care conduce la adoptarea altor tehnologii, cum ar fi vehiculele autonome, IoT (Internet of Things) și realitatea virtuală sau augmentată. De asemenea, ar putea permite oamenilor să zboare sau să controleze roboți în locurile de dezastru, să transfere date video de înaltă calitate pentru realitatea virtuală și să sporească stocarea datelor pentru serviciile cloud mobile. “Mai degrabă decât 5G în sine, aceste tehnologii sunt cele vor avea impact asupra vieții în Coreea. 5G este mai mult o tehnologie care le materializează “, spune el.

În afară de spectacolul elegant al dronelor de la PyeongChang, Coreea de Sud investește serios – peste 1 miliard de dolari – în tehnologia fără pilot, pentru următorii cinci ani. Amazon și Google testează de asemenea tehnologia de tip droning pentru livrări, dar întâmpină numeroase blocaje rutiere, logistice și de reglementare.

Dar, Coreea de Sud, care acoperă o zonă mult mai mică, este deja pe deplin cuplată din metropola Seul, în cele mai îndepărtate regiuni. KT afirmă că a testat tehnologia cu un șofer de autobuz care a luat un pachet livrat de dronă, dintr-o căsuță poștală pe un traseu de autobuz.

Cu 5G lansat la nivel național, dronele pot zbura ipotetic oriunde în țară, spune Sung. Acest lucru va fi deosebit de important pentru ocolirea traficului rutier într-o epocă în care cumpărăturile online și mobile devin din ce în ce mai competitive – o industrie de 37 de miliarde de dolari în Coreea de Sud.

Curioși ce alte implicații are 5G asupra vieții de zi cu zi? Vă invităm la lectură aici.

Surse: pulsenews.co.kr; forbes.com




There is 1 comment

Add yours
  1. Cristescu P. Radu

    Sa fie intr-un ceas bun, Rep. Korea cu tehnologia 5G. Si felicitari pentru acest pionierat. Dar oricat ati fi voi de sus, sa nu-i uitati niciodata pe fratii vostri din Nord.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.